El campió comença patint

Al trinquet de Xeraco ha començat el campionat individual de raspall amb una victòria molt ajustada de l'actual campió, Ian, davant de Canari. El resultat 25 per 15.

Ian és l'actual campió del mà a mà
Ian és l'actual campió del mà a mà

La XXXII edició del campionat individual de raspall ha començat este dilluns en el trinquet de Xeraco amb la victòria de l'actual campió, Ian, de Senyera, davant de Canari amb un resultat de 25 per 15. El defensor del títol ha patit de valent per poder continuar en la competició, i ha remuntat un marcador advers de 15 per 5.

La sorpresa ha sobrevolat el trinquet al llarg d'una gran part del mà a mà. Ningú s'esperava un duel com el que ha eixit, amb màxima igualtat i el mitger posant contra les cordes el campió.

A Ian no li eixia la partida com ell volia. Se li han escapat els dos primers jocs des del dau i tampoc des del rest podia superar la valentia d'un Canari que estava més fi a l'hora de rematar els quinzes. Així, els tres primers jocs eren blaus davant la incredulitat d'una gran part de l'afició.

El mà a mà estava fent-se molt exigent i, en l'aspecte físic, Ian s'ha mostrat més fort. El campió confiava en la seua reacció, però continuava trobant-se un Canari molt lluitador que s'ha fet més gran quan ha vist que tenia opcions serioses de ser la campanada.

Amb un 5 per 15, Ian ha tornat al dau i, després de tres avantatges de val, ha aconseguit sumar el seu primer joc. Era el punt d'inflexió. Amb 10 per 15, el camí per al campió ha continuat ple de dificultats, però ja no ha deixat escapar cap joc. Ian els ha fet tots seguits davant del deliri d'uns aficionats que s'han trobat una partida carregada d'emoció quan, abans de començar, tot indicava una victòria còmoda del campió: "Jo tenia clar que hui no seria una partida fàcil. Canari juga a casa, al seu trinquet, i és un jugador que sap rematar molt bé els quinzes. M'ho ha posat molt complicat i el felicite per la partida que ha fet. Jo, potser, també venia amb més nervis dels normals per això de defensar el títol. Per sort, tot ha eixit bé i, ara, ja a pensar en la pròxima partida", ha afirmat Ian en finalitzar la partida.

El campionat individual de raspall continua este dimarts en el trinquet d'Oliva amb el mà a mà entre Moltó, l'actual subcampió, i Ricard.

També et pot interessar

stats