La natació artística ja no parla només en femení

El club Azahar Sincro de Castelló és l´únic de la Comunitat Valenciana que compta amb un integrant masculí en l´equip. En el Campionat d´Espanya d´Hivern de Natació Artística, el duo mixt castellonenc busca una medalla.

16 de març 2018 - 06:57

Per això, en aquest campionat estatal, el duo mixt és la gran esperança del club castellonenc. 'Anem a competir en el campionat d´Espanya com qualsevol club i en qualsevol esport, amb les màximes aspiracions possibles, però sense perdre de vista la situació real en què estem', explica el president de l´Azahar Sincro. 'En el nostre cas, portem, tant en júniors com en l´absoluta, dos equips: en júniors, per a participar en els solos lliures i tècnics, i també en el duo lliure i tècnic. I en l´absoluta, com a novetat i com a club dins d´Espanya i diferent a la resta, portem un duo mixt i esperem tindre prou possibilitats de quedar ben classificats en aquesta secció'.

A més de l´Azahar Sincro, hi haurà més representació de la Comunitat Valenciana en el campionat nacional amb la presència dels clubs Piscina la Nucia i l´Atlantis Burjassot, entre altres. Una representació que no té, de moment, participació en la selecció espanyola per l´alt nivell que tenen altres clubs de Catalunya i Madrid. 'En este moment, la nostra participació en la selecció espanyola és nul·la, quasi impossible', es queixa Raül Portolés, tot i mostrar-se optimista de cara al futur. 'Ara bé, això no vol dir que, d´ací a dos, tres o cinc anys no tinguem una participació important, no només del nostre club sinó de representants de tota la Comunitat, perquè el nivell de la natació artística està creixent molt i s´està treballant perquè cada vegada siga millor. El problema que tenim son les instal·lacions, perquè és un esport complicat per les que necessita, i pels recursos, però nosaltres som optimistes i crec que a uns anys podrem tindre representació de la nostra comunitat en la selecció espanyola.'

De moment, la Comunitat Valenciana ja es capdavantera en la integració masculina en un esport que comença a deixar de ser només de dones.

També et pot interessar

stats