Montaner: No he plorat perquè per aquesta medalla ja he plorat prou

Es repara una injustícia històrica. L´atleta valenciana, Concha Montaner, pujava al pòdium de Birmingham per a rebre una medalla de bronze guanyada fa 12 anys.

Concha Montaner amb la medalla de bronze a Birmingham

Aquest mundial ha sigut també el d´una decepció, l´or que va perdre Óscar Husillos en ser desqualificat en la carrera de 400 metres per haver xafat la ratlla del seu carril abans de temps. Tota una decepció perquè Husillos va volar com el vent i va aconseguir la sexta marca mundial de la seua categoria. Un or perdut per una errada tècnica. La mateixa Montaner es lamentava per la mala sort del seu company. Una desqualificació que no ha sigut l´única, sinó que ha afectat molts atletes. 'El problema és que la revolta és diferent i si no han pogut provar-la... És potser per això que hi ha hagut tantes eliminacions. Cada pista és d´una manera diferent. Però les normes són les normes'.

Birmingham no ha estat un lloc d´èxits per a l´atletisme espanyol. És cert que Saúl Ordóñez ha guanyat el bronze en 800 metres, la mateixa medalla que Ana Peleteiro en el triple salt però, potser, no és suficient. L´esperança es troba en el que es va vore fa unes setmanes en el Campionat d´Espanya celebrat a València. On sí que hi havia un futur ben esperançador. S´han de quedar amb un nom: Lluís Salart, de Gandia. Una fletxa de la Safor.