Se suspén la 40 edició de la Marató de València

A la fi, i després de la rumorologia de les últimes setmanes, s’ha suspés per la pandèmia de la Covid.

Arribada de la Marató de València de l'any 2019.
Arribada de la Marató de València de l'any 2019.

El pròxim 6 de desembre s'hi preveia una jornada història d'atletisme a València amb la celebració de la 40 edició de la Marató València Trinidad Alfonso, però, tot i l'optimisme inicial, a la fi, els organitzadors han decidit la suspensió de la prova per als corredors populars a causa de la pandèmia del coronavirus.

És a dir, hi haurà marató, però amb matisos. Perquè enguany, la Marató de València no serà una carrera popular sinó que es limitarà a l'elit. És a dir, es cancel·la la prova per als 30.000 corredors que han comprat el seu dorsal

Les raons són evidents: la pandèmia del coronavirus, que ha colpejat de ple el món de l'esport, també ho ha fet amb aquesta edició de la marató. La que fa 40, la que estrenava l'etiqueta platí i la que volia batre tots els rècords.

Aleshores, els 42 quilòmetres i 195 metres de traçat es correran limitats a vora 250 atletes d'elit. Precisament la caiguda en cascada d'altres proves va augmentar l'interés dels corredors professionals per València, per a aconseguir fer marca per als Jocs Olímpics de Tòquio 2021.

La de Tòquio va ser la primera marató a celebrar-se únicament amb esportistes d'elit. Boston cancel·lada, també Chicago, Nova York i Berlín. Londres, finalment, també ho farà únicament amb professionals.

Els organitzadors han oferit 4 opcions als inscrits pel que fa a l'import del preu de la inscripció. D'una banda la tornada dels diners de la inscripció, o bé deixar la quota a l'organització, encara que també proposen traslladar la inscripció a l'edició del 2021 o la possibilitat de participar en una edició virtual de la qual s'informarà en les pròximes setmanes.

També et pot interessar

stats