La Marató converteix València en l'epicentre mundial de l'atletisme

El ràpid circuit de les últimes edicions arriba amb una lleugera modificació per a aconseguir la plusmarca de 2021

La Marató de València manté el quart millor registre del món, aconseguit l'any passat
La Marató de València manté el quart millor registre del món, aconseguit l'any passat / À Punt Esports

La 41a edició de la Marató València Trinidad Alfonso EDP, que es disputa aquest diumenge, és un esdeveniment absolutament consolidat en el panorama internacional que any rere any té l'objectiu de batre registres.

La prova, que enguany recupera la seua versió popular després que l'any passat només hi participaren atletes d'elit amb motiu de la pandèmia, comptarà amb una participació de 16.000 corredors a causa de les restriccions sanitàries.

La carrera valenciana ostenta l'Etiqueta Platí de World Athletics i és considerada la carrera que més ha evolucionat en nivell i participació a Europa en l'últim decenni, fins a arribar a tractar-se amb els grans colossos tradicionals.

L'objectiu marcat per l'organització és continuar fent història baixant l'actual rècord del circuit (2 h 3 min, quarta millor marca del món) i acostant-se al rècord del món en categoria masculina i barallant per ser la millor carrera de l'any.

Els kenians Geoffrey Kamworor (2 h 6 min 12 s) i Lawrence Cherono (2 h 3 min 4 s, a València 2020) són les principals bases de l'organització per a aconseguir la plusmarca de l'any. En categoria femenina, l'objectiu és baixar de 2 h 20 min per tercer any consecutiu. Per a això lluitaran les etíops Guteni Shone (2 h 20 min 11 s) i Azmera Gebru (2 h 20 min 48 s) i la keniana Borns Chepkirui (2 h 21 min 26 s).

Entre els espanyols, Hamid Ben Daoud (2 h 7 min 3 s) buscarà entrar el primer dels espanyols, i rebaixar la plusmarca nacional aconseguida pel veterà per Ayad Lamdassem en la passada edició Elit Edition (2 h 6 min 35 s). Finalment, la llista femenina arriba encapçalada per l'atleta alabesa Elena Loyo (2 h 28 min 25 s).

Recorregut i carrer tallats

Així serà el recorregut de la Marató de València
Així serà el recorregut de la Marató de València / Marta Galindo (À Punt Mèdia)

El ràpid circuit de les últimes edicions arriba amb una lleugera modificació en la zona de meta, amb una gran recta de 300 metres que discorrerà sobre els llacs de la Ciutat de les Arts i les Ciències per a creuar l'arc enfront de l'Hemisfèric. Es lleven un parell de girs, sempre incòmodes a últimes altures de carrera.

La celebració de la carrera provocarà talls de trànsit als carrers per on discorre el circuit i reordenarà els itineraris dels autobusos de l'EMT, que adaptarà el seu servei per a facilitar els desplaçaments en transport públic cap a la zona d'eixida fins a les 7:30 hores. Després, s'hi podrà arribar amb les línies 35 i 99 fins a la rotonda del centre comercial del Saler.

La prova obligarà el diumenge a suprimir de 7:30 a 16:00 hores les línies C1, 19, 30, 31, 32, 40, 67, 70, 71, 73, 79, 80, 81, 92, 93, 95 i 98. Per aquest motiu, l'EMT facilitarà els desplaçaments en transport públic durant la celebració de la prova amb viatges gratuïts fins a les 16:00 hores en tots els seus autobusos.

Diumenge, el pont de l'Assut de l'Or romandrà tancat en sentit d'entrada a la ciutat des de primera hora del matí, mentre que en sentit eixida estarà obert en tot moment.

També et pot interessar

stats