Cherono, guanyador de la Marató de València; Ben Daoud iguala el rècord d'Espanya

El vent ha condicionat la carrera, que buscava ser la més ràpida de l'any

Vídeo de la marató

L'atleta kenyà Lawrence Cherono s'ha imposat aquest diumenge en la Marató de València Trinidad Alfonso EDP amb un temps de 2.05.11, en una carrera marcada pel vent que ha imposibilitat que es complira l'objectiu de convertir-se en la més ràpida de l'any 2021, que s'havia marcat l'organització.

Després de Cherono ha entrat en la meta, a sis segons del primer, l'etíop Chalu Deso (2.05.16), per davant del també kenià Philemon Cacheran (2.05.17). La sorpresa de la prova ha arribat quan faltaven poc més de dos quilòmetres per al final, quan semblava que Cherono i Deso pugnaven pel triomf, però Cacheran s'ha incorporat per sorpresa al grup i han sigut els tres els que han lluitat per la victòria, que s'ha emportat finalment Cherono, amb autoritat en els últims metres.

A més, Hamid Ben Daoud ha igualat el rècord d'Espanya, en poder de Ayad Lamdassem, aconseguit l'any passat també a València, amb un temps oficiós de 2.06.35. L'atleta kenyana Nancy Jelagat s'ha imposat en categoria femenina amb un temps de 2.19.30. L'atleta no era la favorita per a la prova, però ha anat destacada per davant de les competidors restants des de poc després del quilòmetre 30. Jelagat havia arribat a València amb una marca personal de 2.36.22, amb la qual cosa ha superat el seu registre en més de quinze minuts.

La carrera ha suposat la tornada dels maratonians populars al circuit de València després de l'absència el 2020 per la covid-19 i en la prova d'aquest diumenge s'han reunit 14.200 corredors, segons fonts de l'organització. Un total de 12.783 corredors han travessat la meta.

Castellano i Barzola, campions autonòmics

Laura Castellano i Miguel Barzola s'han proclamat campions autonòmics de la marató aquest diumenge a València. L'atleta de Benissanó arribava amb una marca personal de 2 hores i 54 minuts i ha travessat la meta en 2.48.27, una millora de sis minuts. L'hispanoargentí, per la seua part, ha fet un temps de 2 hores, 18 minuts i 49 segons, que l'ha col·locat en el lloc 65 de la general absoluta.

També et pot interessar

stats