El jutge del cas Rubiales cita Vilda i Albert Luque com a investigats

L'exseleccionador i el director de la selecció hauran de declarar per un presumpte delicte de coaccions a Jenni Hermoso

Vilda entrega una pilota a la capitana Irene Paredes
Vilda entrega una pilota a la capitana Irene Paredes / Isabel Infantes (Reuters)

El jutge de l'Audiència Nacional Francisco de Jorge, que investiga l'expresident de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) Luis Rubiales pels delictes d'agressió sexual i coaccions a la futbolista Jenni Hermoso ha decidit citar com a investigats l'exseleccionador Jorge Vilda i el director de la selecció, Albert Luque.

Segons ha informat l'Audiència Nacional el titular del jutjat central d'instrucció número 1 ha imputat a Vilda i ha canviat la condició de testimoni a investigat a Luque, director de la Selecció masculina. També ha imputat el responsable de Màrqueting de la RFEF, Rubén Rivera. Tots ells compareixeran davant el jutge el 10 d'octubre.

Aquesta decisió del magistrat arriba després que aquest dilluns el germà de Jennifer Hermoso assegurara en seu judicial que Vilda va pressionar la seua germana. Tant ell com una amiga de la jugadora van ratificar, a més, que el bes no va ser consentit.

El jutge també va escoltar dos perits que van ratificar l'informe aportat per la defensa de Rubiales a l'Audiència Nacional. Aqueix document inclouria una lectura dels llavis de Rubiales en els instants previs al bes.

Aquesta mateixa setmana, el magistrat ha rebut a través de l'Ambaixada d'Austràlia el certificat del contingut de tots els delictes del Codi Penal d'aquell país en relació amb els fets investigats i que són aplicables en l'estat de Nova Gal·les del Sud.

Cal recordar que l'instructor prendrà declaració aquest divendres com a testimonis a l'exdirector d'Integritat, Miguel García Caba i a la cap de premsa de la selecció femenina de futbol, Patricia Pérez. A més, interrogarà el pròxim 2 d'octubre com a testimonis les jugadores de la Selecció Alexia Putellas, Irene Paredes i Missa Rodríguez.

Les preguntes de la Fiscalia

La tinenta fiscal de l'Audiència Nacional, Marta Durántez, va preguntar a Rubiales per cinc persones durant l'interrogatori davant el jutge divendres 15 de setembre. Les fonts consultades van explicar llavors que el Ministeri Públic va tractar d'esbrinar si aquestes cinc persones, entre les quals s'inclouen Vilda i els esmentats Luque i Rivera, haurien tractat de coaccionar a la jugadora després del bes forçat.

Després de l'interrogatori, l'instructor va acordar a instàncies de Fiscalia que Rubiales no puga comunicar-se amb la jugadora durant la instrucció de la causa oberta, prohibint-li a més acostar-se a ella a menys de 200 metres.

Segons fonts fiscals, Rubiales va negar davant el jutge que es donaren instruccions per a coaccionar la jugadora de l'absoluta i el seu entorn, així com que hi haguera falta de consentiment en el bes en la boca. L'expresident de la Federació va contestar a les preguntes de totes les parts durant els prop de 45 minuts que va durar la declaració com investigat.

També et pot interessar

stats