Zorío presenta una oferta de 368 milions per a comprar el València

L'exvicepresident del València CF assegura que el projecte compta amb un finançament al 3,5% per a un període entre 20 i 30 anys

L'exvicepresident del València CF, Miguel Zorío
L'exvicepresident del València CF, Miguel Zorío

L'exvicepresident del València CF, Miguel Zorío, ha presentat la seua estratègia de compra del club a Peter Lim. Zorío ha assegurat que compta amb un pressupost de 368 milions d'euros per a adquirir la part d'accions i deute de Peter Lim, així com de la part relativa a les obres del nou Mestalla.

Concretament, l'oferta estaria dividida entre un pagament de 248 milions a Lim de 194 milions per les seues accions i 54 pels préstecs. A més, hi hauria un altre fons de 120 milions d'euros, establit amb una LOI o carta d'intenció per a finalitzar les obres de l'estadi en un termini màxim de tres anys després que entrara la nova direcció. Segons ha explicat Zorío, aquesta oferta està presentada en la notaria d'Ana Júlia Roselló, la mateixa notaria que utilitza el València CF. En cas que aquest projecte tire avant, el club tindrà un finançament a 20-30 anys, al 3,5%, per a pagar tota l'operació, que segons Zorío, "són unes condicions de mercat i molt bones".

Tot i que no ha donat noms propis, l'exvicepresident assegura que els diners arribarien des d'un banc estranger i des d'una empresa constructora internacional.

Perquè aquesta oferta es concrete, hi ha diferents fases. D'una banda, Peter Lim ha d'acceptar i signar la LOI; i presentada ja, Zorío té cinc mesos d'exclusivitat on el propietari no pot negociar cap altra oferta amb ningú. A més, el mateix Miguel Zorío té trenta dies per a dipositar les garanties bancàries, fet pel qual Peter Lim podria estar al corrent de quins fons reals hi ha. Després d'això, Zorío té tres mesos per a fer una diligència deguda o, el que és el mateix, una auditoria dels comptes del València CF. Una vegada elaborada aquesta anàlisi, les dues parts tindrien un període d'un mes per a tancar l'operació.

Sobre aquesta oferta, l'exvicepresident del València també ha explicat que no ha mantingut cap reunió amb l'actual propietari, però que li consta que Peter Lim l'ha rebuda a través de diversos intermediaris amb els quals sí que ha pogut conversar.

Finalment, a la pregunta sobre qui seria el president en cas que el València canviara de mans, Miguel Zorío ha assegurat que seria ell mateix, mentre durara el procés de reconversió cap a una societat en què els propietaris del València foren els mateixos valencianistes, per a, després, fer eleccions democràtiques i elegir un president.

Morera ho considera una solució per a tornar el València als valencianistes

Una de les principals autoritats que ha acudit a l'acte és el president de les Corts Valencianes, Enric Morera. En eixe sentit, Morera creu que l'oferta i els números que es presenten "s'han de madurar". No obstant això, el polític assegura que ell sempre ha buscat solucions i que aquesta "és una solució per a recuperar el València CF per als valencianistes".

També et pot interessar

stats