Xavi Torres, primer futbolista condemnat a Espanya per rebre primes de tercers

El Lugo no podrà comptar amb el de Xàbia, un dels seus capitans, per a l'objectiu de la permanència en Segona Divisió

Xavi Torres, durant un partit entre el Betis i el Vila-real
Xavi Torres, durant un partit contra el Vila-real / Reial Betis

El Tribunal Suprem ha condemnat el valencià Xavi Torres a deu mesos de presó, una multa econòmica de 400.000 euros i 22 mesos d'inhabilitació per a la pràctica professional esportiva pel cas Osasuna.

L'alt tribunal considera que el futbolista de Xàbia, de 35 anys, i el seu aleshores company al Betis Antonio Amaya, ja retirat, van rebre diners per part de directius de l'Osasuna amb l'objectiu d'"alterar els resultats de la competició esportiva".

També han sigut condemnats cinc directius de l'Osasuna i dos agents immobiliaris, tots amb diverses penes entre els deu mesos i els cinc anys de presó.

El jutge considera provat que l'Osasuna va "motivar" la victòria del Betis contra el Valladolid en la jornada 37 de la temporada 2013-2014 i que l'equip sevillà va deixar-se guanyar contra el navarrés en la jornada següent.

Ara el Suprem rebaixa les penes perquè al contrari que l'Audiència considera que deixar-se perdre sí que és delicte, però no ho és guanyar, perquè el resultat no depén de l'esportista.

El Llevant - Saragossa de la temporada 2010-2011 va ser el primer partit arreglat de Primera que es va jutjar a Espanya, però els futbolistes van ser absolts. Per això, Xavi Torres és, amb la condemna del Tribunal Suprem, en el primer jugador condemnat a Espanya per rebre primes de tercers.

També et pot interessar

stats