Vist per a sentència el juí per la venda del València CF a Meriton

L'advocat Jaime Navarro ha demanat la nulitat de l'operació perquè, entre altres coses, la Fundació del València no tenia els títols de propietat de les accions del club

L'advocat, Jaime Navarro
L'advocat, Jaime Navarro

El juí per la venda del València CF a Meriton en 2014 ha quedat vist per a sentència després de l'última sessió a la qual ha tingut accés À Punt Esports.

Un juí en què es reclama que es considere nul·la la transacció perquè "es va fer incomplint diverses obligacions relacionades amb articles del Codi Civil i inclús amb la Llei de Transparència i Bon Govern", segons consta en la demanda presentada a finals de 2021.

Així, en la vista d'aquest divendres, l'advocat, Jaime Navarro, ha demanat eixa nul·litat de l'operació perquè, entre altres coses, la Fundació del València CF no tenia els títols de propietat de les accions del club. "Ningú pot donar consentiment sobre una venda sobre una cosa de la qual no és propietari", ha matisat.

Un altre dels motius que s'han donat per a demanar la nul·litat és que el contracte de compravenda no recollia cap penalització ni garantia de compliment dels compromisos de Meriton. De fet, un dels patrons de la Fundació, Mateo Castellà, assegura que "no hi hagué cap contracte per escrit i que el que es va aprovar vendre no va ser el que finalment es vengué".

Unes declaracions que també han corroborat a la Ciutat de la Justícia altres patrons de la Fundació com Miguel Bailach i Cristobal Grau, representants de la Diputació i l'Ajuntament de València.

Aquests dos van ser els únics que van votar en contra de la venda del València a Meriton. De fet, Bailach ha assegurat en el juí que "no entenia que una oferta vinculant no tinguera res a veure amb el document final" i Grau ha dit que van votar en contra perquè no es recollia la part econòmica per a la permuta dels terrenys del nou estadi de Mestalla.

En l'altre bàndol, els advocats de Meriton, del València i de la Fundació han defés la legalitat del contracte i han acusat Jaime Navarro de voler crear confusió i un juí paral·lel davant l'opinió pública. Per això, han demanat que es desestime la demanda i el pagament de les costes.

També et pot interessar

stats