La visita a Madrid no prova al Llevant i al València

Les granotes s'han deixat dos punts a Vallecas (1-1) i les blanc-i-negres han caigut contra el Reial Madrid (3-1).

Andonova, en una acció del partit
Andonova, en una acció del partit / Twitter: @LaLiga

La doble visita dels equips valencians de la Primera Iberdrola a Madrid s'ha saldat amb només un punt. El Llevant ha empatat a un gol contra el Rayo Vallecano i el València ha perdut 3-1 contra el Reial Madrid. Les granotes es mantenen segones, amb un partit més que el Reial Madrid, i les blanc-i-negres ocupen el nové lloc, amb 21 punts.

El Llevant es deixa dos punts a Vallecas

El Llevant ha desaprofitat una bona ocasió per a distanciar-se de rivals directes com el Granadilla Tenerife, l'Atlètic de Madrid, la Reial Societat i el Madrid CF, en sumar només un punt en la visita a Vallecas (1-1). A més, el rival del València aquest dissabte, el Reial Madrid, podria superar-lo en la classificació si guanya el partit que té pendent.

En una primera part amb alternatives, el Llevant ha tingut diverses ocasions per a avançar-se en el marcador, pèrò les jugadores de María Pry no han estat encertades de cara a porta. Quan ja es complia el temps reglamentari ha arribat el gol granota, obra de María Méndez, en una acció a pilota parada.

L'alegria llevantinista ha durat ben poc, ja que, en el minut 52, Ana de Teresa ha tornat a posar l'empat en el marcador. Aquest gol ha fet mal a l'equip de Pry, que no aconseguia crear perill en l'àrea de les madrilenyes. El Llevant ho ha seguit intentant i ha tingut la victòria en les botes de Banini i Esther, però finalment s'ha hagut de conformar amb un punt.

Tres minuts fatídics maten el València

El València tenia un partit complicat contra el tercer classificat de la Lliga, el Reial Madrid. L'equip de José Bargues ha resistit durant 65 minuts de joc, però tres minuts fatídics, amb tres gols d'Asllani, han acabat amb les espernces de puntuar.

El partit ha començat amb un ritme molt alt, amb ocasions per als dos equips. Poc a poc, les madrilenyes s'han fet amb el control del joc i les accions d'atac eren constants, encara que la defensa valencianista es defenia amb solvència. La davantera sueca Asllani ha aconseguit perforar la porteria defensada per Edith, però l'àrbitre ha anul·lat el gol i s'ha arribat al descans amb 0-0. Era només el preludi del que vindria en la represa.

La segona part ha seguit amb el mateix guió, amb una forta pressió de les madridistes davant un València que no aconseguia eixir de l'àrea. Després de diverses ocasions errades, els quatre gols del partit han arribat en cinc minuts. Un hat-trick d'Asllani en tres minuts (del 67' al 70'), el més ràpid en la història del futbol femení, ha sentenciat el duel per al Reial Madrid. Les valencianistes només han pogut maquillar el resultat gràcies a la diana d'Ellen Jansen en el minut 71.