El Villarreal suma un valuós empat contra el Reial Madrid a La Ceràmica (1-1)

Gerard Moreno ha empatat el partit des dels onze metres després que Mariano avançara els blancs.

Gerard Moreno celebra el gol de l'empat
Gerard Moreno celebra el gol de l'empat / @VillarrealCF

El Villarreal volia refrendar la seua candidatura d'aspirant al títol sumant tres punts contra el Reial Madrid a La Ceràmica, on fins al moment només havia sumat un punt l'Osca en la primera jornada. Al final, l'empat a un ha fet justícia a un partit molt igualat.

El gol de Mariano en el minut dos ha descol·locat un conjunt d'Emery que ha eixit disposat a jugar de tu a tu al Reial Madrid des de l'inici. La polèmica diana, que ha tingut com a protagonista l'assistent Sánchez Rojo, que ha alçat i abaixat la bandera amb rapidesa, descol·locant els jugadors d'Emery, ha trencat un poc els esquemes a l'equip groguet. La centrada de Carvajal ha acabat amb la cabotada de Mariano que ha batut Asenjo, posant el zero a un en el marcador. Ha intervingut el VAR, però només per a ratificar que, al seu parer, Pedraza habilitava els jugadors madridistes. Ha sigut el gol més ràpid dels de Zidane en la present temporada.

A partir d'aleshores, el Madrid ha controlat el joc i s'ha trobat còmode sobre el terreny, encara que sense encontrar la profunditat que buscava. El Villarreal ha intentat pressionar dalt, però no ha trobat la manera d'empatar. Una cabotada de Parejo al travesser ha sigut l'única ocasió de perill que han creat els groguets a la porteria de Courtois.

El Villarreal reacciona i aconsegueix l'empat

La segona part ha començat amb un plantejament semblant. El Madrid buscava mantindre el control, però el Villarreal ha deixat clar que volia equilibrar el marcador. En el 56, Gerard Moreno ha tingut la igualada en aprofitar l'equip una treta errònia de porteria del rival. El baló li ha arribat al davanter, que ho tenia tot a favor per a marcar, però ha creuat en excés i el baló ha eixit ajustat al pal.

Emery ha fet un triple canvi i ha posat pólvora al camp. Estupiñán, Chukwueze i Yeremi han entrat per a aportar ofensivitat als groguets. En el minut 69, una centrada d'Estupiñán, ha sigut rematada en carrera per Parejo, que ha llançat desviat. El conjunt local ha començat a dominar la possessió i a crear oportunitats, com un xut des de lluny d'Albiol, que ha eixit fora de poc. En el minut 76 ha arribat la jugada que ha propiciat l'empat. Una passada en profunditat d'Estupiñán cap a Samu ha acabat amb el nigerià tombat per Courtois dins l'àrea i el penal l'ha convertit Gerard Moreno en l'un a un. El davanter ha sumat el quint de la temporada en el seu compte particular i empata amb Alcácer com a màxim golejador del seu equip.

El gol ha donat ales al conjunt local, que ha començat a assetjar la porteria contrària buscant el segon. Podia haver-ho aconseguit Take Kubo abans del final, però el japonés no ha pogut sentenciar amb encert. Al final, empat a un i un punt per a cada equip, cosa que manté el Villarreal per davant del rival en la classificació.

També et pot interessar

stats