El Villarreal ja albira la Champions

Dos grans gols de Paco Alcàcer i Gerard Moreno apropen els groguets a la lluita per una plaça en la lliga de Campions.

Gerard Moreno marca el 2-0 a l’estadi de la Ceràmica.
Gerard Moreno marca el 2-0 a l’estadi de la Ceràmica. / EFE. Doménech Castelló

El Villarreal viu un dels millors moments de la temporada. L’equip groguet ha tornat enfortit de la parada lliguera, i ja fa cinc partits seguits que no coneix la derrota. La victòria per 2 a 0 contra el València els situa de ple en la lluita per la Lliga de Campions, a només tres punts del Sevilla, que a hores d’ara ocupa el quart lloc. D’altra banda, queda el València de Celades, tocat, amb les aigües rebolicades al vestidor i despenjat a la classificació, amb l’única esperança de competir per l’Europa League.

El derbi autonòmic ha començat amb cert respecte per part dels dos equips, tot i que els locals són els que han portat la iniciativa des del començament. El València ha començat amb el retorn de Ferran Torres a l’onze titular i d’un Maxi Gómez amnistiat per Celades. El Villarreal ha aprofitat el fet de jugar a casa, la confiança i el bon joc que han mostrat fins ara, i els tres dies més de descans que el seu rival per a preparar l’enfrontament.

En el minut 13, Paco Alcàcer ha avançat al Villarreal marcant al seu exequip. Amb una gran assistència de Gerard Moreno, la definició del de Torrent ha sigut excel·lent, acomodant el cos per a encreuar-la amb la dreta. És el quart gol d’Alcàcer en lliga amb els groguets. El gol ha deixat tocat el València, amb un Parejo desaparegut i una defensa que ha començat a fer aigües. Això ha donat ales a l’equip local, que en el minut 20 ha tingut ocasió de fer el segon amb un remat de cap de Gerard Moreno que només ha impedit el pal.

Amb un València sense ànima, el Villarreal ha sabut donar-li pausa al joc, fins que ha arribat la jugada del segon gol. En el minut 43, després del llançament d’una falta que ha salvat Cillessen davall dels pals, ha arribat la jugada del partit. Tres tocs per a passar tot el camp i marcar. Rebuig llarg d’Asenjo des de la seua porteria, passada de primeres de Cazorla i golàs de Gerard. Obra d’art grogueta.

Amb el gol i la lesió de Gayà, una altra mala notícia per als blanc-i-negres, s’ha acabat la primera part.

Celades ha buscat un revulsiu de cara en la segona part, però res ha canviat. Guedes ha entrat per Ferran, però la reacció valencianista ha sigut un miratge. La segona part ha tingut poca història. Els canvis fets per l’entrenador del València no han girat gens ni mica el guió. Els de Calleja han fet possessions llargues i pausades, buscant adormir el partit, esperant l’ocasió per rematar el rival. No ha fet falta. Al remat, 2-0 per als groguets, que li fan un gran regal d’aniversari al seu porter, Sergio Asenjo, en el dia del seu 31 aniversari.