El Villarreal goleja el Maccabi, 4-0, per a ser líder en solitari

L'inici del partit s'ha ajornat 70 minuts a causa de la intensa pluja que ha caigut a Vila-real, i ha començat a les 22:10 hores.

Imatges de l'Estadi de la Ceràmica, amb 45 minuts de diferència entre les dues
Imatges de l'Estadi de la Ceràmica, amb 45 minuts de diferència entre les dues / Villarreal.

El Villarreal buscava el lideratge del grup en solitari, i l'ha aconseguit després d'imposar-se al Maccabi de Tel-Aviv per 4-0 en un partit que ha estat a punt de no disputar-se, per haver caigut a l'Estadi de la Ceràmica al voltant de 60 litres per metre quadrat. Finalment, gràcies al bon funcionament del sistema de drenatge de la gespa i del gran treball del personal de manteniment, l'enfrontament s'ha pogut disputar amb 70 minuts de retard.

Unai Emery ha donat la titularitat a Dani Parejo, que reapareixia després de lesionar-se el 18 d'octubre en els minuts finals del duel autonòmic contra el seu exequip, el València. També destacava la presència en l'onze inicial de Yeremi Pino, que, amb només 18 anys, ha debutat a Europa i en Primera, i fins i tot s'ha estrenat com a golejador iniciant la remuntada davant del Karabakh, en la segona jornada de l'Europa League.

El Villarreal no volia donar peu a la sorpresa i ja en el minut 4 Carlos Bacca ha avançat els locals amb una cabotada, després de la treta del primer córner del partit a càrrec de Dani Parejo. El Maccabi a penes tocava la pilota en un primer temps que ha dominat amb claredat el conjunt groguet, encara que sense molta profunditat.

El segon temps ha començat amb el domini dels d'Unai Emery i, en el minut 52, ha arribat el doblet de Carlos Bacca, després d'una pilota molt bona de Take Kubo que Bacca ha rematat de cap, un poc forçat. És el tercer gol del davanter colombià en tres partits.

Take Kubo, que ha sigut un dels homes més destacats del partit, ha iniciat la jugada del tercer gol en una bona combinació amb Baena, que s'ha associat amb Bacca. El colombià, amb una talonada, li ha tornat la pilota a Baena perquè marcara el 3-0.

El 4-0 definitiu ha arribat a 9 del final, obra de Fer Niño, que havia eixit al terreny de joc feia a penes set minuts. La passada de la mort ha sigut de Pervis Estupiñán. Amb aquesta diana, s'ha tancat la golejada en un partit molt complet del Villarreal.

Tres de tres per al Villarreal, que, amb 9 punts, afronta com a líder en solitari la segona volta de la fase de grups de l'Europa League. La nota negativa, la lesió de Jaume Costa, a qui ha substituït Moi Gómez en el minut 65.