El Villarreal empata 4-4 amb el Granada

El Villarreal ha empatat 4-4 amb un Granada que tornava a primera divisió. Els andalusos han aconseguit remuntar un 4-2 en contra.

Cazorla marca el primer gol del Villarreal en aquesta lliga
Cazorla marca el primer gol del Villarreal en aquesta lliga / Efe

El Villarreal s’ha presentat en l’Estadi de la Ceràmica amb ganes d’agradar a l’afició i deixar clar que el passat està soterrat i que en aquesta temporada les coses seran molt diferents a la de l’any passat. Tanmateix, la història ha sigut la contrària. El resultat ha sigut la remuntada del Granada i dos gols encaixats a la treta de sengles córners s’assemblen massa al que va ocórrer l’any passat. Un empat a quatre, un punt, però hi ha moltes reserves sobre la capacitat defensiva dels groguets. En la porteria, Javi Calleja ha optat per Andrés Fernández en perjudici d’Asenjo. El debat sobre qui ha de ser el guardameta titular ha sigut el tema de debat durant tot l’estiu.

El Granada de Diego Martínez, que torna a primera dos temporades després, ha demostrat que és un equip que toca bé i que manté la sang freda en els moments més complicats. És difícil saber si la remuntada del 4-2 es deu als mèrits dels andalusos o a les errades dels castellonencs. Potser siguen les dos coses juntes.

Dos gols de penal a la primera part

En la primera part el Villarreal s’ha avançat al minut 31 amb el gol de Santi Cazorla, arran el penal fet a Moi Gómez. Amb seguretat, el capità xuta ras i enganya el porter. Primer gol del jugador –que en va marcar quatre la temporada passada– i també de l’equip en aquesta Lliga. La desgràcia per als groguets ha arribat en el minut de descompte quan l’àrbitre ha interpretat que Roberto Soldado cau a terra a causa del sàndwitx que li fan Albiol i Gerard Moreno. Penal molt discutible que el VAR ha tardat quatre minuts a ratificar. A la fi, ha llançat Federico, que ha marcat el gol de l’empat per al Granada. A més, targeta groga per a Albiol. Una altra volta els de Javi Calleja veien els fantasmes de la mala fortuna, que tant els colpejaren la temporada passada.

En la segona part el Villarreal ha jugat a la ruleta russa

La segona part ha sigut una ruleta russa per als de Calleja. Moi Gómez ha marcat en el 52 en una jugada en què han participat Cazorla, Quintillà i Moi Gómez. Una triangulació perfecta en l’àrea. Però la felicitat ha durat poc per al submarí, perquè nou minuts després el veneçolà posa la cama en un gran centre de Víctor Díaz i entre ell i el peu del defensor Rubén Peña la pilota va dins de la xarxa.

El partit s’havia tornat boig i al 64 Gerard Moreno ha posat el 3-2 en batre Rui Silva. Mig gol és de Moi Gómez que ha driblat dos defensors i ha posat un baló perfecte a Gerard. El colofó l’ha rematat Samu Chukwueze poc després, amb el 4-2 en una carrera a porteria en què res ha pogut fer el portugués. Tot semblava sentenciat, però la realitat seria una altra. Tres minuts després, Soldado posava el 4-3 en colpejar un baló a la treta d’un córner. El Granada no ha tirat la tovallola mai i al 80 Antonio Puerta ha tornat a marcar, una altra vegada de córner. El Granada n’ha marcat un altre, però en fora de joc. La Ceràmica ja havia patit prou.