El Villarreal no pot eixir del descens

La derrota contra el Getafe deixa els de García Plaza amb només 17 punts després dels 19 partits de la primera volta.

L'alcoià Jorge Molina ha marcat el primer gol de l'encontre
L'alcoià Jorge Molina ha marcat el primer gol de l'encontre / EFE

Un penal fallat en l'últim minut, ocasions clares que no entren, balons al travesser, domini del joc que no es tradueix en resultats, un porter rival especialment inspirat i sobretot una dinàmica que sembla no permetre sumar punts. Amb quasi tot en contra, el Villarreal tanca la primera volta de la lliga amb una derrota contra el Getafe a l'Estadi de la Ceràmica que el deixa penúltim amb 17 punts. Només l'Osca està per darrere de l'equip de Luis García Plaza.

En els primers minuts de l'encontre pràcticament no s'han vist ocasions de perill. El Getafe aconseguia dormir el partit i el Villarreal, amb Vicente Iborra en l'onze inicial acompanyant a Santi Cáseres en el mig del camp, no era capaç d'agafar el control del joc. Només un parell d'ocasions per a cada equip en els primers 20 minuts, una per a Gerard Moreno i una per a Portillo. En el segon tram de la primera part el Villarreal aconseguia millorar i generava més perill amb un bon llançament de Samu Chukwueze que fregava el pal de la porteria de Soria. El porter del Getafe era el gran protagonista i parava també una cabotada de Funes Mori i un xut de Santi Cazorla abans del descans.

La segona part ha començat amb una poalada d'aigua freda, tot i que el Villarreal estava jugant millor. En el minut 51 l'alcoià Jorge Molina feia una gran jugada personal en el vèrtex esquerre de l'àrea i el seu dur llançament des de 16 metres entrava pel pal d'un Asenjo que no podia fer massa per evitar el gol. Tot i que el Getafe s'havia posat per davant, el Villarreal ha tractat de reaccionar i ha tingut dues grans ocasions. Aleshores ha aparegut David Soria. Primer per a evitar l'empat en una acció de Gerard Moreno i poc després tornava a evitar el gol en una rematada de primeres de Santi Cazorla.

El Getafe del valencià Pepe Bordalás dormia el partit però, en una jugada al minut 75, el defensa uruguaià Leandro Cabrera marcava en pròpia porta i empatava a un el partit. Hi havien opcions de guanyar, però la realitat està sent massa cruel amb el Villarreal. El canari Ángel, que acabava d'eixir en el 88 ha aprofitat una jugada per a marcar el 1 a 2 amb un detall de qualitat, alçant la pilota per damunt d'Asenjo.

La mala sort acompanya als groguets. Just després del gol d'Ángel hi enviaven dues pilotes al travesser en la mateixa jugada però encara aniria pitjor. En l'últim minut del partit s'assenyalava un penal. Toko Ekambi podia empatar a 2 però llançava el baló per damunt del travesser. Un final quasi surrealista per a la primera derrota de l'era Luis García Plaza.