El Villarreal continua somiant la Champions

L'equip groguet s'ha imposat al Betis per 0-2 amb un doblet de Gerard Moreno

Els jugadors del Villarreal celebren el segon gol de Gerard Moreno, màxim golejador espanyol, amb 15 dianes. / Efe

El Villarreal arribava al Benito Villamarín amb l'avís de Javi Calleja que no volia confiances ni relaxacions davant d'un Betis en hores baixes que la jornada anterior havia sigut golejat folgadament pel Llevant. Amb la baixa obligada d'última hora de Vicent Iborra, per una lumbàlgia, el tècnic groguet presentava un onze titular amb sis canvis respecte a l'equip que s'imposà al València a La Ceràmica aquest diumenge.

El Betis, a pesar de tindre algunes ocasiones clares, s'ha vist superat pel Villarreal des de l'inici amb ocasions de Trigueros i Ontiveros, que ha desviat Joel a penes començar el partit. En el minut 5 Bartra ha fet penal a Bacca, que ha transformat Gerard Moreno per a avançar els groguets. Els d'Alexis Trujillo no li han perdut la cara al partit i han aconseguit marcar un gol, que havia sigut d'Anguissa en pròpia porta, però que finalment Gil Manzano i el VAR han anul·lat per fora de joc. Poc després ha arribat l'acció d'atac més perillosa dels locals, que han acabat salvant entre Asenjo i Albiol.

Però a la mitja hora de partit ha arribat el gol de la nit. Una passada d'Ontiveros a Bacca, que ha aguantat molt bé la pressió de Bartra per a fer la passada de la mort a Gerard Moreno. El davanter català li ha trencat la cintura a Sidnei amb una retallada en sec i Joel no ha pogut fer res per a evitar el 0-2 del Villarreal i el gol que fa 15 de Gerard Moreno en el campionat, que continua sent el màxim golejador nacional.

Gerard ha estat a punt de fer el hat-trick, però la defensa bètica ha tret el baló sobre la línia i poc després Carlos Bacca havia aconseguit el premi del gol, un gol que no ha arribat al marcador, perquè el colombià havia rebut en fora de joc.

En els últims minuts del primer temps Fekir s'ha convertit en protagonista. Primer, perquè ha estat a punt de retallar distàncies amb un centre-xut que s'ha passejat per la línia i després, per haver vist dos targetes grogues en només dos minuts quan arribaven al descans. No podien anar pitjor les coses per al conjunt local, que ara havia d'afrontar tot el segon temps amb un home menys.

En la represa, el Villarreal ha baixat un poc la intensitat esperant les errades del rival i ha buscat sorprendre'ls a la contra. Els groguets volien administrar l'avantatge i Calleja ha donat entrada a Cazorla i Bruno per a ser els dominadors de la pilota. El Betis ha acusat el desgast físic, mentre que el Villarreal continuava buscant el tercer gol sense punteria de Bacca, molt actiu mentre ha estat al terreny de joc, ni tampoc trobaven encert Cazorla ni Paco Alcácer.

Al remat, nova victòria del Villarreal, i ja en van cinc des que s'ha représ la competició. L'equip groguet, que continua sense conéixer la derrota, després de sumar 16 punts de 18, dorm en la cinquena posició, a falta del que faça el Getafe aquest dijous, i amb 54 punts està a només tres dels llocs de Lliga de Campions.