Vila-real - València: un clàssic valencià amb regust europeu

17 partits, grans gols i la dosi justa de polèmica. Un duel vibrant que enguany arriba amb la classificació europea en joc.

Marcelino García Toral torna a l'estadi del Vila-real com a entrenador del València

Un gol de Craioveanu per als groguets va tombar el València al Madrigal l'any 98 i va encetar una rivalitat que, a força de gols, polèmiques i grans partits, han convertit la visita dels de Mestalla a Vila-real en un clàssic del futbol valencià. Han sigut ja 17 enfrontaments amb nou victòries locals, quatre empats i quatre victòries visitants. Un duel que ja significa més que tres punts per a les aficions dels dos equips.

Enguany la visita del València a Vila-real tindrà més al·licients; els dos equips juguen dissabte amb la mirada posada en Europa. Els de Calleja necessiten guanyar per a continuar amb les seues opcions intactes i abastar així la classificació per a l'Europa League. El València, per la seua banda, podria certificar matemàticament dissabte la tornada a la Lliga de Campions després de dos anys sense disputar competicions europees. 

I per si tots estos ingredients no foren prou, cal afegir que Marcelino, el tècnic valencianista,  tornarà  a l'estadi groguet, l'últim equip que el va despatxar. Va ser curiosament abans d'un partit de Lliga de Campions, una competició per a la qual havia aconseguit classificar el Vila-real. Al·licients més que de sobra per a qualificar el Vila-real - València com a un clàssic de la Lliga. 

També et pot interessar

stats