Foyth decanta el derbi a la nova Ceràmica (2-1)

Un gol de l'argentí en els últims minuts li dona el triomf al Vila-real contra el València en un partit molt igualat

Gerard Moreno celebra el gol de Foyth
Gerard Moreno celebra el gol de Foyth / Domenech Castelló (Efe)
À Punt Esports
Hèctor Salvador @apuntesports
30 de desembre 2022 - 17:45 Actualitzat: 31 de desembre 2022 - 19:22

El Vila-real ha acomiadat l'any 2022 amb una festa completa. L'equip groguet ha inaugurat el nou Estadi de la Ceràmica amb un triomf per 2-1 en el derbi contra el València, que el situa només a un punt dels llocs que donen accés a jugar a Europa la temporada que ve. Cavani ha avançat els de Gattuso, però Samu i Foyth, amb un gol en els últims minuts, han completat la remuntada desl de Setién.

230 dies més tard, l'Estadi de la Ceràmica ha tornat a viure un partit de futbol en directe. I ho ha fet amb un aspecte totalment renovat, en una obra feta en temps rècord i amb un partit a l'altura, un derbi autonòmic entre el Vila-real i el València. Abans de l'inici del duel, el club groguet ha homenatjat els futbolistes que han guanyat el Mundial amb l'Argentina: Juan Foyth i Gero Rulli.

El partit no ha defraudat. Quan encara no s'havia complit el primer minut de joc, Gerard Moreno no ha encertat a rematar entre els tres pals a porta buida. Poc després, ha sigut Capoue el que ha pogut avançar els de Quique Setién, però un inspirat Giorgi Mamardashvili ha evitat el primer gol.

El València ha despertat després del domini total groguet d'inici i Samu Lino ha posat a prova Reina, titular en el lloc del mundialista Rulli. El porter madrileny ha parat el llançament de Lino, però no ha pogut fer res per a evitar que Cavani maracara el primer gol a la nova Ceràmica.

El gol ha esperonat el Vila-real, que ha tornat a dominar la pilota i ha tornat a donar faena a Mamardashvili, que es mostrava molt segur davant de tots els intents locals. Quan ja semblava que s'arribaria al descans amb 0-1, Gerard Moreno s'ha inventat una gran assistència per a Samu, que ha fet un gran control i ha superat el porter georgià.

De l'electricitat i el ritme intens de la primera part s'ha passat a una represa amb un joc més pausat. Els dos equips semblaven més pendents de no cometre una errada que els condemnara que de buscar desfer la igualada. En la segona part, a penes hi ha hagut ocasions de gol, però els groguets han sigut els que ho han intentat més. I el premi ha arribat pràcticament en el minut 90: Foyth ha completat la remuntada en rematar a la xarxa d'una cabotada precisa una pilota centrada des del cantó per Parejo. Diakhaby ha blocat el seu porter i ha evitat que el georgià poguera evitar la rematada de l'argentí.

El dia previ a l'any del centenari del club, el Vila-real ha aconseguit un triomf que el reenganxa a la lluita per les places europees. El València, per contra, es queda en terra de ningú, a sis punts del sisé.