El Vila-real torna a la Champions League deu anys després

El títol de l'Europa League de la temporada passada li dona accés directe a participar en la competició

Pau Torres posa amb la samarreta del Vila-real per a la Champions League
Pau Torres posa amb la samarreta del Vila-real per a la Champions League / Vila-real CF

El Vila-real torna a la fase final de la màxima competició europea per quarta vegada en la seua història. El submarí no ho feia des de la temporada 2011-2012, quan va caure en la primera fase després de no aconseguir cap punt en el grup de la mort, on estava enquadrat amb el Bayern de Munic, el Nàpols i el Manchester City.

Tot i que després va tindre l'oportunitat de tornar a jugar-la en la temporada 2016-2017 després que l'equip finalitzara quart de la Lliga la temporada anterior, el submarí no va poder passar dels play-offs, en què va caure contra el Mònaco.

El Vila-real jugarà la Champions quinze anys després del fatídic penal errat per Riquelme en les semifinals de l'edició de 2005-2006 contra l'Arsenal, que podria haver canviat el curs de la història grogueta.

Ara, els d'Unai Emery s'enfronten a l'Atalanta italià, un conjunt que ha millorat considerablement en els últims anys i que juga per tercera temporada consecutiva la Champions League. En les dues anteriors va arribar a quarts, i a huitens de final la temporada passada, on va ser eliminat pel Reial Madrid. L'Atalanta també és un vell conegut del València CF, ja que va ser un dels partits que pogueren detonar l'arribada de la Covid-19 a terres valencianes al març de 2020.

En aquesta fase de grups, el Vila-real també es veurà les cares amb el Manchester United i el Young Boys de la lliga suïssa.

Cinc participants espanyols en Champions League

Aquesta competició també serà especial per als equips espanyols. El fet que el Vila-real guanyara l'Europa League va servir perquè fora el cinqué equip del país classificat. Això fa que el seté classificat de l'anterior temporada no tinga accés a disputar la Conference League, la nova tercera competició continental que s'estrena enguany.

També et pot interessar

stats