Àlex Baena obri el marcador i hat-trick de Morales per a completar la golejada

CRÒNICA WEB VILA REAL AUSTRIA
Crònica web del Vila-Real - Austria
06 d'octubre 2022 - 22:55

El Vila-real arriba a l'equador de la fase de grups com volia: líder clar del seu grup. En un partit d'ofici, sense un gran desgast, gràcies a l'equilibri d'esforços d'Unai Emery des de l'onze inicial, que ha aconseguit l'objectiu: guanyar sense damnificats. El resultat final: 5-0. Àlex Baena continua de dolç (set gols en la temporada, quatre a Europa i en la Lliga). I a més, Emery comença a rehabilitar Arnaut Danjuma. Primer gol del curs per al neerlandés, important per al carrusel de partit que se li'n ve amunt, i més amb l'absència del referent ofensiu en els groguets: Gerard Moreno. El Comandant, també a la seua, aprofita amb gol cada ocasió que té de xafar la gespa. En aquesta ocasió, amb tres gols, amb els quals ja en suma quatre gols a Europa i cinc en la temporada.

Samu Chukwueze ha sigut un punyal en la primera part. Des de la dreta i a cama canviada, ha sigut un autèntic maldecap per als austríacs. D'ell, a més, ha eixit la jugada del primer gol. Dues accions de qualitat: la centrada de Samu, el control amb la cuixa d'Àlex Baena que, sense deixar-la caure del tot, ha rematat trobant l'escaire contrari de la meta austríaca. Una meravella de gol.

L'Austria Viena no ha sigut un equip conservador, ni de bon tros. Un gol anul·lat a Huskovic, un llançament a la creueta de Dominik Fitz, els seriosos avisos dels centreeuropeus. El Vila-real ha aprofitat l'ambició de l'Austria Viena per a posar més terra pel mig en el marcador. I, a més, li ha servit per rehabilitar Anaut Danjuma, que n'ha fet, en acció individual, el segon.

Emery reparteix esforços

Unai Emery, tot i l'espenta dels austríacs, ha vist clara la situació en la parada: Coquelin, Nico i Àlex Baena, a la dutxa. Morales, Capoue i Lo Celso, al camp. Després, a més, Dani Parejo i Yeremy han entrat per Danjuma i Samu. I l'Austria a la seua: Dominik Fitz l'ha tornada a tastar, encara que ara des de la llarga distància, però Filip Jorgensen s'ha estirat per a traure el baló. Ha tingut poc de treball el meta del filial, però el que ha tingut l'ha resolt amb solvència.

L'Austria, sense ocasions clares, ha avançat línies, cosa que ha aprofitat el Vila-real per acabar de tancar el partit. Hat-trick de Morales i tots ells aprofitant l'espai i la velocitat. El primer, des de la llarga distància i a porta buida; el segon, tres minuts després, a boca de canó assistit per Capoue i el tercer, completant una ràpida contra. Victòria i lideratge per a un Vila-real molt superior.