El Vila-real s'oblida de véncer lluny de La Ceràmica (2-1)

L'equip groguet encadena a San Mamés la segona derrota seguida en Lliga i confirma el pobre inici de temporada en la competició domèstica

Estupiñán i Foyth, després d'un dels gols de l'Athletic
Estupiñán i Foyth, després d'un dels gols de l'Athletic / Luis Tejido (Efe)

El Vila-real encara no coneix la victòria en Lliga com a visitant en cinc eixides. Després de quatre empats en els primers quatre desplaçaments, l'equip groguet ha perdut a San Mamés (2-1) i encadena la segona derrota consecutiva en la competició domèstica. Els d'Unai Emery confirmen el pobre inici lliguer, amb només 11 punts en nou partits i, a més, perden per lesió Gerard Moreno i Juan Foyth.

La primera part ha sigut de clar domini local. L'equip de Marcelino ha jugat amb molta intensitat i ha deixat sense espais els groguets. Raúl García ha fet justícia al que s'estava veient al terreny de joc i ha avançat l'Athletic en el minut 13, poc abans que Gerard Moreno abandonara el terreny de joc lesionat.

Quan pitjor es veien les coses per als interessos del Vila-real, Coquelin, amb un poc de fortuna, ha empatat el duel pràcticament en la primera arribada dels d'Emery. El llançament l'ha desviat Íñigo Martínez i ha fet impossible l'estirada d'Unai Simón. El submarí se n'ha anat al vestidor amb millor resultat que sensacions.

Els groguets han millorat en la represa i han començat a acostar-se amb regularitat a la porteria basca amb un omnipresent Danjuma. Un inspirat Simón ha evitat el segon gol del Vila-real, que ha patit un nou contratemps amb la lesió de Foyth. Tot i això, la velocitat del neerlandés i de Samu continuaven fent mal a la contra als de Marcelino.

Però el Vila-real ha perdonat i l'Athletic s'ha trobat amb un penal que Muniain no ha desaprofitat per a tornar a avançar el seu equip. Poc després, els bascos han tingut una altra pena màxima per a sentenciar el duel, però Rulli l'ha aturat i ha donat esperances de puntuar als seus. Tanmateix, el marcador ja no ha canviat i s'ha confirmat la segona derrota seguida grogueta en Lliga.