El Vila-real s'estavella a Marsella (4-0)

Dos gols en cinc minuts en la primera part han obert el camí de la golejada de l'Olympique, que deixa l'eliminatòria a prova de gesta a la Ceràmica

Pepe Reina tracta d'evitar un gol de l'equip francés
Pepe Reina tracta d'evitar un gol de l'equip francés / Agència EFE

El Vila-real arribava a Marsella recuperat, amb la porteria blindada, set partits sense perdre i bona cosa d'optimisme. Marcelino tornava al camp on a l'inici de temporada va dirigir. Dos equips semblants, havia assenyalat l'asturià en la prèvia. La igualtat ha durat vint minuts, el temps que ha tardat a arribar el primer. Als cinc minuts, el segon (en pròpia porta, de Mosquera) i en aquest moment el Vila-real ha desaparegut i no ha tornat a aparéixer. El 4-0 final deixa la cosa per a un miracle a la Ceràmica. Pierre-Emerick Aubameyang, autor de dos gols, ha sigut l'home del partit. L'explosió d'Alberto Moreno, que havia eixit en el descans, ha acabat per rematar la reacció.

Fins al primer gol, partit igualat i tancat. Fins i tot una connexió màgica Akhomach-Coquelin ha estat a punt de silenciar el sorollós Vélodrome. Plantejament clar de Marcelino. Ritme baix, traure el baló jugat, i evitar balons a Pierre-Emerick Aubameyang. L'objectiu semblava no sols factible, sinó també fàcil. L'Olympique a penes creava perill, però tampoc era capaç de generar ocasions.

Dos gols en cinc minuts

A poc a poc, l'Olympique ha fet recular el Vila-real, endarrerir la posició. I això ha fet que els francesos augmentaren el ritme. Una acció elaborada d'atac ha acabat amb una acció per la dreta en què el lateral Jonathan Clauss ha arribat a la línia de fons, ha centrat i Jordan Veretout, sol i entrant des de la segona línia, ha convertit en gol. Cinc minuts després, l'infortuni ha fet que entre Santi Comesaña i Yerson Mosquera, l'últim a tocar, feren el segon dels francesos, per a desesperació de Pepe Reina.

Al Vila-real li ha costat canviar el full de ruta del partit. El 2-0 és una renda molt perillosa per a remuntar a la Ceràmica. Calia eixir de la cova, i ho ha intentat, però també ha obert l'opció a més espais per als francesos. Així ha pogut arribar el tercer. Iliman Ndiaye, des de la frontal, obliga Reina a estirar-se per a evitar el gol. Espectacular i decisiva la intervenció del veterà porter del Vila-real.

Mosquera, penal i gol de Aubameyang

Però l'afonament del submarí ha arribat poc després. Penal de Mosquera a Ismaïla Sarr, revisat pel VAR i xiulat per l'àrbitre des de la pantalla, l'ha transformat en gol Aubameyang, per a tancar 25 minuts per a oblidar dels de Marcelino.

Triple canvi, el quart i expulsió

Dani Parejo, Alexander Sorloth i Alberto Moreno han entrat per Comesaña, Mandi i Álex Baena. Triple canvi buscant una reacció que, als quinze segons, ha pogut transformar-se en gol. Una falta a Sorloth a la vora de l'àrea ha estat a punt de convertir-se en penal. Però, lluny de la reacció, l'Olympique de Lió ha pogut fer-ne el quart (Sarr), però ha tornat a marcar Aubameyang, que, en una contra ràpida, ha superat Reina amb una gran vaselina, a pesar d'estar escorat. Als 62 minuts, el Vila-real s'ha quedat amb deu jugadors, quan Alberto Moreno ha vist la segona groga en els dèsset minuts que ha estat al camp.

Pepe Reina ha evitat el cinqué en una doble ocasió de Sarr, sol davant el porter. Poc després, Gonçalo Guedes ha tingut l'ocasió més clara del partit per al conjunt groguet. Una gran jugada elaborada ha acabat amb una assistència d'Étienne Capoue, però el portugués ha dubtat en la rematada i ha permés que la defensa evitara el perill. De fet, els groguets han acabat el partit sense llançar una sola vegada entre els tres pals.