El Vila-real s'assegura quasi 58 milions d'euros per la Champions League

Encara queden per contemplar-se els drets econòmics i de màrqueting

Imatge d'aficionats del Vila-real a l'estadi de la Ceràmica
Imatge d'aficionats del Vila-real a l'Estadi de la Ceràmica / Biel Aliño

Tot i la dolorosa derrota en la tornada de les semifinals de la Champions League del Vila-real contra el Liverpool, el conjunt de la Plana Baixa pot dir que va acabar amb el cap ben alt i les sensacions d'un equip que ha competit fins al final.

Aquesta participació en la màxima competició continental de club ja ha quedat per als annals de la història, i també per als comptes del submarí en el curt termini.

El conjunt groguet s'ha assegurat amb la participació en la Champions League, les victòries i els empats i la trajectòria fins a les semifinals, un total de 57,6 milions d'euros. Tot dividit en 15,64 milions per jugar la fase de grups, 9,33 milions per les tres victòries i l'empat, 9,6 per la classificació per a huitens, 10,6 per la classificació per a quarts de final i 12,5 milions per la classificació per a semifinals.

Tots aquests diners els guanyarà sense que saber el repartiment dels drets econòmics i del màrqueting, en què es tindrà en compte les audiències i també amb el coeficient de cada equip de cada federació en els últims deu anys de participació europea i on el Vila-real, és l'últim dels cinc equips espanyols participants.

Però a més, si sumem els diners guanyats pel Vila-real gràcies a la victòria en l'Europa League de la temporada passada que va ascendir fins als 30 milions d'euros i la participació en la Supercopa d'Europa que van suposar per als comptes del club 3,5 milions més, la xifra arriba fins als 91,1 milions d'euros.

També et pot interessar

stats