La coronació de Reina (1-0)

El porter del Vila-real s'ha convertit en el rei de la nit en parar un penal poc abans del final que hauria significat l'empat, el mateix dia que s'ha convertit en el jugador espanyol amb més participacions en competicions europees amb 187 partits. Sorloth ha fet el gol de la victòria en la primera part 

Morales, Reina i Sorloth, durant el partit contra l'Stade de Rennes
Morales, Reina i Sorloth, durant el partit contra l'Stade de Rennes / Vila-real CF
05 d'octubre 2023 - 23:00

El Vila-real ha patit molt en el debut a la Ceràmica aquesta temporada. El Rennes francés ha sigut en molts moments superior. Els de Pacheta han patit en defensa i no han estat fins en l'atac. Però el gol de Sorloth i la parada del recordman espanyol a Europa han fet que els jugadors, l'entrenador i el club respire amb els tres punts. 

Alexandr Sorloth ha sigut l'única llum del Vila-real en una primera part en què els groguets no han estat inspirats en l'atac i, un partit més, han mostrat certa debilitat defensiva. El marroquí Ibrajim Salah ha tingut dos bones ocasions perquè el Rennes s'avançara en el marcador, però al remat, l'efectivitat del davanter groguet ha sigut decisiu. 

La primera acció de perill també ha sigut de Sorloth. El noruec ha rebut en velocitat però no ha resolt el mà a mà amb Steve Mandanda. En la segona, Sorloth ha recuperat un baló en la frontal de l'àrea després d'un mal rebuig dels francesos, i amb xut fort ha superat el porter del Rennes. 

En la segona part, el Rennes ha arraconat el Vila-real en la seua àrea. Els francesos han demanat un penal sobre Yudrim, i Desiere Doueé també ha pogut marcar, però no ha tingut punteria sobre la porta de Pepe Reina. Pacheta ha reaccionat i ha fet els primers canvis: José Luis Morales ha entrat per Álex Baena (amb targeta) i Alfonso Pedraza per un gris Yeremi Pino, apostant per un doble lateral amb Alberto Moreno. El Vila-real ha respirat.

El Vila-real ha sigut poc agressiu en els duels directes. En aquestes, Baptiste Santamaria ha pogut fabricar la millor ocasió dels francesos en la segona part. Ha rebut dins de l'àrea, sol, s'ha acomodat i ha xutat a porteria. Reina no ha parat de primeres, però sí que s'ha girat i ha agafat un baló que ja entrava. Esglai que no ha acabat de fer reaccionar el conjunt de Pacheta. 

En el minut 68, l'esglai s'ha convertit en gol. Una pèrdua d'Alfonso Pedraza ha fet que el Rennes fabricara una acció de perill d'Arnaud Kalimuendo que ha llançat fora en el mà a mà amb Pepe Reina. El davanter francés ha caigut en l'acció i l'àrbitre ha assenyalat la pena màxima que, just després, ha corregit després de consultar-ho en la pantalla del VAR. Després de sis minuts de consulta, Martin Terrier el llança i Pepe Reina el deté, i confirma la primera victòria del Vila-real en l'Europa League. 

També et pot interessar

stats