Vila-real-Reial Societat: duel en l'Europa League

Els dos conjunts ocupen plaça europea, però aspiren a entrar en Champions.

Estupiñán dispara en el partit de la primera volta davant la Reial Societat
Estupiñán dispara en el partit de la primera volta davant la Reial Societat / Twitter: @VillarrealCF

El Vila-real rep la Reial Societat en un duel entre rivals directes. Els dos conjunts ocupen plaça d'accés a disputar l'Europa League, cinqué i sisé respectivament, amb 34 i 31 punts i busquen la victòria per a no desenganxar-se del Sevilla, quart classificat i en posicions de Champions League. En el partit de la primera volta, en el Reale Arena de Sant Sebastià, els dos conjunts empataren a 1 amb gols de Gerard Moreno i Oyarzabal.

Els dos conjunts arriben després d'una setmana amb compromisos per partida doble amb Lliga i Copa del Rei, però amb resultats diferents.

D'una banda, els bascos no pogueren passar de l'empat a 2 contra el Betis en l'anterior jornada, en un partit que se'ls va escapar en els últims cinc minuts amb gols de Canales i Joaquín en el temps afegit. Tres dies després, mateix rival, però diferent escenari. A Sevilla, els verd-i-blancs van ser millors i derrotaren la Reial Societat per 3 gols a 1 i deixaren l'equip d'Imanol Alguacil eliminat de la Copa del Rei.

Per la seua banda, el Vila-real també va empatar a zero gols contra l'Osca en el partit que iniciava la segona volta de la Lliga. No obstant això, el resultat en Copa del Rei va ser diferent i, amb un gol de Yeremy Pino, va eliminar el Girona de Francisco González i estarà en quarts de final.

Respecte a les baixes, el Vila-real continua amb la seua travessia pel desert i Unai Emery continua sense poder comptar amb Mario Gaspar, Gerard Moreno, Foyth, Iborra, Chukwueze i Alberto Moreno. A més, Jaume Costa és dubte. No obstant, alguns jugadors importants com Parejo o Raúl Albiol arriben descansats després que l'entrenador groguet els fera descansar en Copa.

Per la seua banda, en la Reial Societat tampoc estaran Moyà, Sangalli i Sola, que es recupera d'una lesió de trencament de lligament creuat anterior. Una de les peces fonamentals de l'equip basc, i qui ha notat molt la seua absència és David Silva. El canari és dubte per una lesió en el soli.

La retransmissió del partit es podrà seguir en la ràdio d'À Punt, en el programa Des de la banda, a les 21:00 h, amb la narració de Xavi Rubert i els comentaris de Xavi Valls.