La Champions encara és possible

El Vila-real ha guanyat 2-0 la Reial Societat i se situa a només quatre punts del quart lloc

Parejo celebra el gol
Parejo celebra el gol / La Liga
À Punt Esports
Hèctor Salvador @apuntesports
01 d'abril 2023 - 13:26 Actualitzat: 02 d'abril 2023 - 21:14

El Vila-real ha vençut per 2-0 la Reial Societat a la Ceràmica i ha fet un gran pas endavant en les aspiracions europees. L'equip groguet se situa a només quatre punts del quart lloc, que dona accés a jugar la Champions League la temporada que ve, i que ara mateix ocupen els bascos, als quals, a més, els de Quique Setién els han guanyat el goal-average particular.

El Vila-real ha anat a totes, conscient de la importància del duel. Morales ha pogut inaugurar el marcador abans del minut cinc de joc. No ha sigut l'única gran ocasió dels groguets en la primera part, ja que Samu, Yeremy Pino i una altra vegada el madrileny han pogut marcar abans del descans. Però la falta de punteria i el pal han evitat el gol.

El decorat ha canviat per complet en la represa. La Reial Societat ha fet un pas endavant i ha començat a assetjar la porteria defesa per Reina. La més clara l'ha tinguda Kubo, però el seu llançament ha acabat al travesser. I fins i tot l'àrbitre ha anul·lat un gol de Zubeldia per fora de joc.

El Vila-real ha resistit en els pitjors moments i Quique Setién ha introduït dos canvis que, a la fi, han resultat decisius. Lo Celso i Jackson han donat més dinamisme als groguets i una bona acció combinada ha acabat amb un penal sobre Samu, que Parejo ha transformat en gol. Poc després, Jackson ha marcat el segon, que ha donat tranquil·litat i que pot acabar sent decisiu, ja que en el cas d'empat a punts el Vila-real acabarà per davant dels bascos. En la celebració del gol, el senegalés ha vist una targeta groga per colpejar el banderí, que li ha suposat l'expulsió ja en temps de descompte per doble groga.

La quarta victòria en les cinc últimes jornades de la Lliga consolida els groguets en els llocs europeus, ja que ara mateix estan més prop del quart lloc (quatre punts), que del seté (set). Això sí, la setmana que ve el Vila-real tindrà una prova exigent en la visita al Reial Madrid al Bernabéu.