El Vila-real ja està en huitens de final de l'Europa League

El conjunt d'Unai Emery ha patit però, amb el 2-1, s'ha classificat per setena vegada per als octaus de final

Gerard Moreno celebra el seu primer gol de la nit amb Paco Alcácer
Gerard Moreno celebra el seu primer gol de la nit amb Paco Alcácer / Doménech Castelló.

El Vila-real no volia jugar-se-la amb el bon resultat del partit de l'anada dels setzens de final de l'Europa League. El 0-2 a Salzburg deixava molt ben encaminada l'eliminatòria per als groguets, però els austríacs han deixat clar des del primer minut que havien arribat a l'Estadi de la Ceràmica buscant la remuntada.

Els groguets s'han vist superats durant els primers minuts pel conjunt visitant que, amb una pressió molt elevada, no deixava els jugadors d'Emery eixir del seu camp. Els de Jesse Marsch arribaven amb perill a l'àrea de Rulli i el gol era qüestió de temps. I al minut 17 ha arribat, després d'una errada de Gero Rulli que ha volgut traure el baló jugat amb una mala passada per a Pau. Daka l'ha tallada i ha fet la passada de la mort per a Berisha, que a plaer, ha marcat el 0-1.

Després del gol, el Vila-real ha tingut uns minuts de molt de patiment, amb una doble ocasió de Daka i la tensió aflorava entre les banquetes. Els groguets han despertat quan homes com Trigueros han fet acte de presència, de fet, en les botes del de Talavera s'ha iniciat el contracolp que ha acabat amb el gol de l'empat a cinc minuts del descans obra de Gerard Moreno, que ha retallat Stankovic després que Alcácer li cedira la pilota.

En la represa ha arribat un nou esglai per als groguets quan l'àrbitre Felix Zwayer ha assenyalat penal per unes mans de Capoue. El VAR l'ha cridat perquè revisara la jugada i el col·legiat ha rectificat davant la involuntarietat de les mans del migcampista francés. Gerard Moreno ha hagut de jugar l'últim quart d'hora de partit amb un cridaner embenatge per un trau al cap que l’ha fet jugar amb sang a la cara durant uns instants sense que el jugador català se n'adonara. Mentrestant, el Salzburg ha xafat l'accelerador creant ocasions de perill en busca d'un gol que els tornara a clavar en l'eliminatòria, però que no ha arribat mai.

En canvi, a dos minuts del final, el porter del Salzburg, Stankovic, ha comés penal sobre Gerard. El mateix Gerard Moreno s'ha encarregat de llançar-lo i transformar-lo per a avançar el Vila-real i, amb el seu doblet, assegurar la classificació dels groguets. Aquest divendres els groguets coneixeran el seu rival en els octaus de final de l'Europa League.