El Vila-real haurà d'esperar per a assegurar-se el bitllet a Europa

Barcelona 5, Vila-real 1. Els groguets no han pogut superar un Barcelona a punt de signar la Lliga perfecta.

El Vila-real ha fet el passadís als jugadors del Barcelona, campions de Lliga
El Vila-real ha fet el passadís als jugadors del Barcelona, campions de Lliga / Albert Gea (Reuters)

La primera imatge d'aquest partit és la d'un passadís molt comentat. El Reial Madrid s'hi va negar, però hui el Vila-real ha fet aquest homenatge als jugadors del Barcelona que són, des de fa dues jornades, campions de Lliga.

A l'homenatge col·lectiu se n'ha de sumar, a més, un de particular a Andrés Iniesta. El capità del Vila-real, Mario Gaspar, li ha fet lliurament d'una placa commemorativa amb un submarí groguet en reconeixement per la seua trajectòria i valors.

Amb el títol a la butxaca, l'única motivació dels blaugrana era mantindre la ratxa d'imbatibilitat i rematar la lliga perfecta, sense perdre cap partit. Rècord quasi aconseguit.

Per la seua banda, el Vila-real necessitava consolidar el bitllet per a disputar l'Europa League la pròxima temporada. I de moment haurà d'esperar per a aconseguir la classificació matemàtica.

Les diferents motivacions dels dos equips s'han vist també en les alineacions. La del Barça, amb moltes novetats, on ha destacat Dembélé, que hui s'ha reivindicat com a titular, firmant un gran partit.

En el Vila-real, dos canvis respecte a l'onze que va guanyar al València en l'Estadi de la Ceràmica: Pablo Fornals i Jaume Costa han entrat en l'alineació inicial per Raba, en la banqueta, i Rukavina, sancionat.

A penes començar el partit, el Barça ha aconseguit el control del baló. Leo Messi havia avisat amb un tir que ha eixit desviat en el minut 6. Però el primer gol ha arribat de les botes de Coutinho. Minut 11. Jugada personal de Dembélé, que tira a porta. El porter groguet rebutja l'esfèric, li cau a Coutinho, que no perdona. 1 a 0.

El Vila-real reacciona. I en el minut 14, Pablo Fornals ha pogut empatar el partit. Però una gran parada de Cillessen, que hui ha ocupat la porteria del Barça, ho ha impedit.

Només dos minuts després, el Barça no falla. Excel·lent passada del mag Iniesta a Digne, que assisteix Paulinho, remata el brasiler i gol. 2-0.

En el minut 40, ocasió clara de Jaume Costa i una altra gran parada del porter del Barcelona.

I una altra vegada la resposta implacable del Barça. Novament assistència d'Iniesta i Messi, que fica el baló en la porteria. 3-0 en el minut 45.

La primera part ha sigut per al Barça, en joc i en resultat. Els blaugrana han arribat amb molta facilitat a l'àrea grogueta i el Vila-real no ha sigut efectiu en el contraatac.

El gol del submarí i Dembélé

El principi de la segona part ha tingut un guió diferent, amb ocasions clares per als dos equips. El Vila-real ha eixit una velocitat per damunt. I de fet, han sigut els groguets els primers a colpejar.

Minut 53. La fica Jaume Costa al cor de l'àrea, xuta Fornals, el tret el desvia Sansone i s'escola en la porteria de Cillessen. Primer gol per al Vila-real. 3-1 en el marcador.

Rodri ha tingut, amb una rematada de cap, l'ocasió de retallar distàncies. Però una altra gran parada del porter del Barça ho ha impedit.

Dembélé ha posat la cirereta a un gran partit, amb dos gols. Un, en el minut 86 i un altre, després d'una jugada amb un eslàlom espectacular que ha tancat el marcador, amb un 5-1.

El Barcelona, amb tot ja decidit en la Lliga, ha aprofitat l'últim partit al Camp Nou per a fer futbol espectacle i, quasi realitat, l'objectiu de la lliga perfecta.

El Vila-real ha perdut l'oportunitat de rubricar esta jornada, matemàticament, la classificació per a l'Europa League. Però ho té tot de cara per a aconseguir-ho.