Guanyar a casa, quasi missió impossible (1-1)

El Vila-real no ha passat de l'empat contra el Getafe i no s'acaba d'allunyar de la zona de descens

Ilias es lamenta després d'una acció errada
Ilias es lamenta després d'una acció errada / Andreu Esteban (Efe)

Tretze punts de trenta-nou possibles és el pobre bagatge a La Ceràmica del Vila-real en la Lliga. O el que és el mateix, només tres victòries en tretze partits com a local. L'equip groguet ha encadenat el tercer empat consecutiu a casa després d'igualar 1-1 contra el Getafe, en un partit en què ha merescut un premi major.

Marcelino ha sorprés deixant Sorloth a la banqueta i donant entrada a Guedes per a jugar per darrere de Gerard Moreno. I l'aposta li ha eixit bé, ja que el Vila-real ha dominat des del xiulit inicial i el portugués ha creat perill a la porteria que defén Davi Soria. De fet, fins i tot ha aconseguit marcar, però el gol no ha pujat al marcador per fora de joc. Els groguets han perdonat diverses ocasions i els madrilenys, en canvi, han marcat a la primera que han tingut. Maksimovic ha aprofitat un mal refús de Mosquera per a avançar els madrilenys, en una nova acció a pilota aturada mal defesa pels locals.

En la represa, el Vila-real ha continuat buscant el gol i ha trobat el premi al bon joc en una jugada amb molts refusos, que ha acabat enviant al fons de la xarxa Alberto Moreno. Quedaven més de 30 minuts per davant per a buscar la quarta victòria a casa en la Lliga, però el ben cert és que als groguets se'ls ha acabat la benzina. Els canvis de Marcelino tampoc han millorat l'equip i el resultat ja no ha canviat. Ha sobtat la no participació de Sorloth, quan es necessitava gol, després de l'últim episodi amb el tècnic asturià, que el va canviar en el descans en l'últim partit a La Ceràmica.

El Vila-real encadena cinc jornades sense perdre, però només ha sigut capaç de guanyar un dels cinc últims partits. Amb 26 punts en 25 jornades, l'equip groguet no s'allunya del tot de la temuda zona de descens a Segona Divisió.