El Vila-real empata ‘in extremis’ amb el Llevant a l’Estadi de la Ceràmica (1-1)

El Llevant s'ha avançat en el 78 amb un gol en pròpia porta de Funes Mori i en el temps afegit Pedraza ha igualat el partit.

El debutant, Samu Chukwueze, disputa un baló en el partit contra el Llevant
El debutant, Samu Chukwueze, disputa un baló en el partit contra el Llevant / Efe

Els de Paco López s’han posat per davant en el minut 78 amb un gol en pròpia meta de Funes Mori després d’una gran jugada de Campaña. En el temps afegit Pedraza ha igualat el partit i ha rescatat un punt per als groguets. El gol ha evitat que el Llevant sumara la cinquena victòria consecutiva. La setmana passada, els groguets no puntuaren per un gol de l’Alabés en l´últim sospir del partit i aquest diumenge han sigut ells els que han anotat amb el temps complit.

El Vila-real arribava al derbi amb els registres més negatius, 9 punts de 30 possibles, tot el contrari que el Llevant que en portava 16 i mirant cap amunt a la taula de classificació. A les banquetes, dos entrenadors amics. Calleja ha apostat en l'onze per l’atreviment dels jugadors del planter, Samu, que debutava en lliga, i Miguelón. Paco López només ha canviat en l’alineació Chema pel lesionat Cabaco. El que funciona bé millor no canviar-ho, deu pensar el tècnic de Silla, que tornava a la que va ser sa casa durant tres temporades.

El Vila-real buscava guanyar a l’Estadi de la Ceràmica i ha intentat finalitzar les jugades. Però la primera ocasió de perill ha sigut del Llevant. Roger Martí ha posat a prova Asenjo al minut 23, el porter amb més parades de la lliga. Al 25, una rematada de Jaume Costa ha animat l’afició grogueta en un camp amb una gespa formidable. La primera part ha finalitzat sense gols.

Els gols han arribat en la segona part

En la represa del partit, el Vila-real ha eixit més entonat, i Samu, amb decisió, ha posat a prova Oier en diverses ocasions. El nigerià de 19 anys tenia fam de gol. Ha sigut el més actiu ofensivament i ha fet aplaudir l’estadi. També Gerard Moreno ha perdut una bona ocasió per a avançar-se en el marcador al 63. Calleja l’ha canviat per Cazorla. Fornals ha pogut també desfer la igualada.

Per part del Llevant, Bardhi i Mayoral ho han intentat, però Asenjo ha estat encertat. Fins que en el minut 78 després d’una gran jugada de Campaña, el baló ha acabat en la porteria grogueta amb l’ajuda del defensa Funes Mori. Gol en pròpia porta. Ja en temps afegit, al 93, Pedraza ha trobat el premi amb un dur xut que s'ha colat en la porteria granota.

Al Vila-real, amb Calleja en la corda fluixa, l'espera el dijous el Rapid de Viena en l'Europa League, i en lliga el Rayo Vallecano. El Llevant, que està empatat a punts amb el Reial Madrid, jugarà divendres al Ciutat de València contra la Reial Societat.