El Vila-real empata a 2 i acaba la lliga cinqué classificat

Repartiment de punts entre el Vila-real i el Reial Madrid en l'últim partit de la temporada.

El davanter colombià del Vila-real Roger Martínez celebra després de marcar el primer gol davant el Reial Madrid / EFE (Biel Aliño)

El Reial Madrid ha eixit disposat a sentenciar prompte l'enfrontament i al llarg dels primers 45 minuts han sigut molt superiors al Vila-real. Però el partit ha canviat en la segona part, els de Zidane s'han relaxat i els groguets a poc a poc han anat controlant del ritme del partit, tenien el domini i fins i tot les ocasions de gol. Aquesta conjuntura ha afavorit que els de Calleja aconseguiren un meritori empat a 2 gols.

Els dos equips oferiren moltes novetats en l'alineació inicial. Els de Zidane volien assegurar la segona plaça i el Vila-real afrontava el partit amb lla seguretat de saber que finalitza la temporada cinqué classificat després de la derrota del Reial Betis.

El partit ha començat amb intensitat màxima i als 10 minuts els dos equips ja havien disposat d'ocasions de gol, però ha sigut Bale qui en el minut onze batia Sergio Asenjo i avançava el conjunt madrileny en el marcador. Els blancs eren els que més arribaven i els que més xutaven a gol. El Vila-real ha tingut la primera ocasió bona a la mitja hora de l'enfrontament, quan Fornals ho intentava però, el fill de l'entrenador del Reial Madrid, Lucas Zidane, reaccionava bé en la defensa de la porteria madilenya.

Poc després, Cristiano, en el minut 32, aprofitava una passada de Marcelo i aconseguia el 0-2 amb què s'arribava al descans.

En la segona part, el partit ha canviat radicalment. El Reial Madrid s'ha relaxat i el Vila-real no s'ha rendit. Així, el control del joc passava a mans dels groguets, les ocasiones eren dels homes de Calleja. Primer Sansone i després Unal signaven les ocasions de gol. El tècnic groguet, que ja havia fet molts canvis en l'onze inicial, donava l'oportunitat de debutar a Salem. El gol del Vila-real estava cada volta més prop i arribava des de les botes de Roger Martínez al minut 70. Un gran gol del jugador groguet que envia el baló al fons de la xarxa per l'escaire. Imparable xut i 1-2 al marcador.

El conjunt vila-realenc no es rendia, les estadístiques en tretes de còrner i ocasions de gol eren per als locals i al minut 84, només 7 minuts després d'entrar en joc Samu Castillejo, rep un baló tot sol davant del porter Luca i el bat per fer el 2-2 definitiu.

Els aficionsts groguets i l'equip encara en volien més davant un Reial Madrid que pensava ja més en la Champions que en l'enfrontament, encara que en el temps afegit un bon remat de Benzemà ha obligat a lluir-se al porter Andrés.

A la fi una part per a cada equip, repartiment de punts i el Vila-real que jugarà, com a cinqué classificat de la Lliga espanyola, la temporada 2017/2018 la UEFA Europe League la pròxima campanya.