Gerard Moreno no entén de crisis (1-3)

Els groguets tornen a guanyar en lliga 65 dies després i es reenganxen a la lluita per les places que donen accés a les competicions europees.

Gerard Moreno celebra un dels gols amb els companys
Gerard Moreno celebra un dels gols amb els companys / Javier Etxezarreta (Efe)

El Vila-real ha tornat a guanyar en lliga 65 dies després i ha trencat la dinàmica negativa de les huit jornades anteriors. Gerard Moreno, amb tres assistències, ha esvaït tots els dubtes i ha sigut clau perquè els groguets s’enduguen una victòria cabdal per a reenganxar-se a la lluita pels llocs europeus. La derrota de la Reial Societat els acosta a cinc punts del cinqué lloc.

A Ipurua s’enfrontaven els dos equips que més temps feia que no guanyaven en lliga. Més que un duel entre dos equips necessitats, per diferents motius. El Vila-real, per a no perdre definitivament el tren d’Europa, i l’Eibar per a no allunyar-se encara més de la permanència. I el partit no ha pogut començar millor per als groguets, ja que quan encara no s’havia complit el primer minut de joc, Moi Gómez ha fet el primer gol després d’aprofitar una magistral assistència de Gerard Moreno, que ha fet un gran control orientat.

El gol ha deixat grogui els bascos i l’equip d’Unai Emery ha tingut nombroses ocasions per a ampliar el marcador. Però no ho ha aconseguit fins al minut 33, quan Bacca ha aprofitat una nova assistència de Gerard per a fer el segon. Abans del descans, l’Eibar ha tingut una gran opció per a retallar distàncies, després que l’àrbitre, a instàncies del VAR, haja assenyalat un penal per mans d’Estupiñán. Però Burgos l’ha errat i ha ampliat la nòmina de penals fallats pels bascos en la lliga a cinc.

En la represa, el Vila-real ha continuat mostrant-se superior al rival, però el tercer gol no arribava i això ho ha aprofitat l’Eibar per a fer l’1 a 2. Asenjo no ha pogut blocar el llançament de Sergi Enrich i la pilota ha acabat entrant. Encara es posarien les coses més difícils per als groguets, perquè l’àrbitre ha expulsat Capoue en el minut 80. Però quan pitjor estaven els d'Emery ha tornat a aparéixer el jugador més determinant de l’equip. Gerard Moreno ha completat la seua tercera assistència del partit, i Pedraza ho ha aprofitat per a sentenciar el duel, després que Dimitrovic parara la seua primera rematada. Les xifres parlen per elles mateixes: 17 gols i 10 assistències del català aquesta temporada. Gerard no entén de crisis.