El Vila-real derrota 1-0 el València a l'Estadi de la Ceràmica

El Vila-real ha aconseguit els tres punts en un partit molt disputat / EFE

Vila-real - València
Vila-real - València / EFE

Partit molt disputat, tot i que el València arribava ja amb la classificació en la butxaca després de la derrota del Betis a San Mamés. El Vila-real necessitava més, necessitava consolidar la sisena plaça i si és possible lluitar per la cinquena després de la derrota del Betis. Aquesta victòria li dóna aquesta oportunitat i quasi té a l'abast la classificació per l'Europa League. A la fi ho han aconseguit davant d'un València molt conservador, que en la segona part ha estat totalment replegat en la seua àrea.

S'esperava també la tornada de Marcelino a Vila-real dos anys després que el club el despatxara quan estava a punt de jugar la fase prèvia de la Champions, amb el Mònaco, competició per a la qual havia aconseguit classificar l'equip. Marcelino ja va dir que no guardava rancor a ningú i que la seua estada al capdavant de l'equip castellonenc havia estat una feliç experiència.

Primer temps amb oportunitats de gol

El primer temps s'ha jugat en el centre del camp, amb molta pressió dels dos equips. Al minut 24 ha arribat la primera oportunitat de gol. L'ha tinguda Rodrigo, però ha rebutjat amb ofici Asenjo, molt ben posicionat. Més clara ha sigut la de Santi Mina, tres minuts després. L'asturià s'ha quedat a soles davant del porter, però no ha pogut batre'l.

El Vila-real ha arribat bé per les bandes, però els centres de Cheryshev no han trobat cap rematador. La reacció dels groguets ha arribat als últims minuts. Dues oportunitats de Carlos Bacca i una de Castillejo han estat a punt d'obrir el marcador.

Segona part per al Vila-real

En la segona part, Castillejo ha adquirit molt de protagonisme i al minut 53 ha tingut la que pot haver estat una de les millor oportunitats del partit amb una parada de mèrit de Neto, que ha aconseguit traure fora el baló quan la grada ja cantava gol.

Als primers vint minuts de la represa el Vila-real s'ha fet l'amo del camp, el València ha esperat al contraatc, però la poca presència de Parejo ha impedit que creara partit. Al minut 70, Marcelino ha tret Soler i ha donat una oportunitat a Ferran Torres.

El premi del gol

Mentrestant, el Vila-real no ha deixat d'assetjar l'àrea valencianista. És cert que la defensa del València ha impedit oportunitats reals de gol, però la insistència grogueta ha tingut la seua recompensa. El gol de Mario Gaspar ha arribat al minut 85 quan el València pensava ja que se'n duia un empat.

El València ha perdut els dos partits de lliga contra el Vila-real aquesta temporada. Els dos, amb el mateix resultat. Tot i això, la jornada no ha sigut amarga perquè, a la fi, el València ja té el que vol: la classificació per a la Champions i el Vila-real també, perquè amb un partit menys, el que va ser ajornat pel compromís de la final de la copa del Barça, està virtualment en la Europea League.

També et pot interessar

stats