El Vila-real continuarà en la Primera Divisió Femenina

L'equip groguet ha sumat el punt que necessitava contra l'Eibar (1-1) i s'assegura la permanència a falta de dues jornades perquè concloga la Lliga

Sheila Guijarro celebra el gol de l'empat
Sheila Guijarro celebra el gol de l'empat / La Liga
01 de maig 2022 - 13:43

El Vila-real tornarà a jugar la temporada que ve en la Primera Divisió Femenina. L'equip groguet ha certificat la permanència en la màxima categoria del futbol femení estatal l'any del seu debut, després d'empatar 1-1 contra l'Eibar. Un gol de la davantera de la Pobla de Farnals, Sheila Guijarro, a cinc minuts per al final ha donat les de Sara Monforte el punt que necessitaven per a assegurar-se la salvació a falta de dues jornades perquè acabe la Lliga.

Conscients del que hi havia en joc, els dos equips han assumit pocs riscos en els primers instants del partit. L'Eibar, més necessitat, ha començat a acostar-se a l'àrea grogueta i Kundananji, en el minut 29, ha inaugurat el marcador. Les basques han buscat ampliar l'avantatge davant d'un Vila-real que no ha tingut ocasions en la primera meitat. Però el marcador no s'ha mogut i s'ha arribat al descans amb 1-0. Ja en la represa, les groguetes s'han bolcat a l'àrea local buscant l'empat que els donara la permanència. I el premi ha arribat en el minut 85, quan Sheila Guijarro, aprofitant una assistència de Salma Paralluelo, ha aconseguit l'empat. Un gol que ha significat la salvació en Primera l'any del debut en la categoria.

El València haura d'esperar

El València no ha passat de l'empat contra el Betis (0-0), a pesar de jugar durant vora quaranta minuts amb una futbolista més i haurà d'esperar almenys una jornada més per a segellar la permanència. L'equip d'Andrea Esteban li trau sis punts a l'Eibar amb només sis en joc, amb un duel pendent amb les basques en l'última jornada. Les blanc-i-negres se salvaran si sumen un punt d'ací al final de la Lliga o si l'Eibar no aconsegueix els sis punts. Fins i tot perdent els dos partits, el València se salvaria si no perd per més de dos gols contra les basques en el duel directe.

El Llevant, golejat

L'altre representant valencià de la categoria, el Llevant, ha vist truncada la bona ratxa de resultats –tres victòries seguides–, amb una dura derrota a Bunyol. L'equip granota ha perdut per 0-5 a la Ciutat Esportiva de Bunyol contra l'Atlètic de Madrid, tercer classificat, però manté el sisé lloc.