El Vila-real sí que congela Bèrgam (2-3)

El submarí es classifica per tercera vegada en la seua història per a huitens de Champions League

El Vila-real es classifica per a huitens de final de la Champions League
El Vila-real es classifica per a huitens de final de la Champions League

Unai Emery tenia un pla, sabia com jugar-li a l'Atalanta i ho ha complit de meravella: El Vila-real estarà entre els 16 millors de la competició i jugarà els huitens de final ja en 2022, contra un rival del bombo 1.

En el partit, ja sense neu després de l'ajornament el dia anterior, el submarí ha sigut el primer a deixar congelats els italians. El pla d'Emery era el de deixar que l'Atalanta jugara i eixir a la contra amb la velocitat de Danjuma i Gerard Moreno. I precisament dels peus del neerlandés ha arribat el gol en el minut 3. Una pèrdua al mig del camp ha permés que es quedara sol davant del porter de l'Atalanta i que ha sabut definir molt bé per davall de les cames.

El segon ha arribat a les acaballes de la primera part, gràcies a una combinació per la banda dreta que ha finalitzat amb la incorporació de Capoue, que no ha perdonat.

El que pareixia la sentència també ha arribat a penes començar la segona part, gràcies a un altre contraatac que torna a definir Danjuma a la mitja volta des de dins de l'àrea.

Però l'equip italià és combatiu i ho ha demostrat. Ha posat en dificultats els italians i quasi han estat a punt d'empatar. Primer Malinovskyi ha fet el primer amb gol amb un xut des de fora de l'àrea que pega a la bota d'un jugador groguet. Després Zapata ha fet el segon picant la pilota a la caiguda de Rulli.

El tercer ha pogut arribar, però aquesta vegada la sort s'ha aliat amb el Vila-real i el xut des de fora de l'àrea ha pegat al pal i el rebot que ha pegat en un jugador de l'Atalanta se n'ha anat mansament per l'altra part de la porteria.

I així, mansament, ha anat passant la resta d'un gran partit que certifica una classificació històrica per al club de la Plana Baixa.

Millor fase de grups

El Vila-real ha aconseguit firmar, d'aquesta manera, el seu millor registre de victòries, punts i gols a favor en una fase de classificació de la màxima competició europea. Amb els deu punts que ha sumat en aquesta ocasió igualen el millor registre de la seua primera participació en la temporada 2005-2006, quan va acabar invicte i en primera posició.

En la seua quarta participació en la competició ha superat, amb tres triomfs, l'anterior rècord de victòries, dues, que va aconseguir en les temporades 2005-2006 i 2008-2009 mentre que els 12 gols aconseguits en l'actual edició, superen els 9 de la campanya 2008-2009.

També et pot interessar

stats