El Vila-real B (1-3) i l'Elx (0-1) fan un primer pas per a l'ascens a segona

Els equips valencians guanyen els seus partits d'anada en la primera eliminatòria dels play off a segona divisió.

Espectacular triomf del filial del Vila-real a San Mamés

Després d'haver fet una fase de grups molt regular i acabar segon del seu grup, el Vila-real B encara els quarts de final dels play off d'ascens a la segona divisió, davant d'un equip, que ve de fer un gran final de competició, amb set partits guanyats. Els vencedors d'estes eliminatòries, passaran de ronda i estaran a les semifinals.

En el partit d'anada, jugat esta vesprada, el filial dels groguets, ha guanyat en San Mamés al Bilbao Athletic per 1 gol a 3. Tot i jugar en camp contrari i davant d'un bon equip, els visitants han fet un gran partit  i han aconseguit traure un bon resultat que els posa l'eliminatòria molt de cara. Els primers gols han arribat al voltant del descans. Dalmau al minut 45 i  Samu Chukwueze al 48, han sigut els autors. El tercer l'ha marcat Raba al minut 78, abans de ser substituit. La recuperació del jugador per al centre del camp groguet, que ha tornat del primer equip per a jugar el 'play off' amb el filial ha sigut important. Guruzeta ha marcat l'ùnic gol dels bascos, de penal, a les acaballes de l'encontre. Ara cal no refiar-se'n i fer un partit de tornada, seriòs, al Miniestadi.

Per la seua banda, l'Elx també ha derrotat a domicili el Real Murcia, un dels grans favorits per a l'ascens de categoria, pel resultat de 0 a 1. El gol de Benja al minut 65, ha sigut suficient per emportar-se un partit en el que els il·licitans han tingut les millors ocasions. Bon remat del davanter des de fora de l'àrea, que ha tocat en un defensa i ha descol·locat el porter murcià. Els de Pacheta han fet un gran partit a la Nova Condomina i ara jugaran la el proper duel al Martínez Valero amb un lleuger avantatge.

Els partits de tornada seran el dia 26 de maig.