El Vila-real atropella el Llevant i es consolida a Europa (1-5)

Els groguets aprofiten les entropessades del Betis i la Reial Societat per a situar-se cinquens, i els granotes es queden quasi sense opcions de jugar competicions europees la temporada que ve

Els jugadors groguets celebren un dels gols
Els jugadors groguets celebren un dels gols / Biel Aliño (Efe)

El Vila-real ha passat per damunt del Llevant en el derbi al Ciutat de València (1-5) i ascendeix fins al cinqué lloc de la Lliga, en aprofitar les entropessades del Betis i la Reial Societat. Els granotes s'han vist superats per l'efectivitat grogueta i diuen pràcticament adeu a la possibilitat de jugar a Europa la temporada que ve, ja que es queden novens a nou punts de la setena posició, que donaria accés a la Conference League si els de la Plana no guanyen l'Europa League.

L'equip d'Unai Emery ha eixit decidit a emportar-se els tres punts i ha sotmés el Llevant en els primers minuts gràcies a una intensitat molt alta. Samu Chukwueze ha avisat i poc després els groguets s’han avançat en una acció desafortunada per als granotes. En el minut 8, Parejo ha assistit Mario en banda dreta i la centrada d’aquest se l’ha introduïda Postigo en la seua pròpia porteria.

I sense a penes temps per a pair el gol, quatre minuts després ha arribat el segon del Vila-real. Gerard Moreno, en estat de Gràcia, ha controlat un baló que li ha servit Parejo, ha deixat assegut Duarte i ha creuat la pilota al fons de la xarxa, sense que Aitor poguera fer res. Amb aquesta diana, el català s’ha convertit en el segon jugador del Vila-real que fa 20 gols en una temporada en la Lliga, després de Forlán.

Quan pitjor estava el Llevant, una greu errada de Coquelin després d’una assistència compromesa d’Asenjo l’ha aprofitada Malsa per a reduir distàncies i posar els granotes de ple en el partit. El gol ha espavilat els de Paco López i el duel s’ha igualat, però el marcador ja no s’ha mogut abans del descans.

En la represa, ha sigut el Llevant el que ha eixit més intens a la recerca de l’empat, però el Vila-real també creava perill a la contra. I han sigut els groguets els que han tornat a marcar. Gerard, omnipresent, ha fet una assistència a Alcácer, que li ha servit la diana en safata a Samu. Quedaven vora 30 minuts, però aquest gol ha matat els granotes, que ja no han tingut capacitat de reacció. Vezo en pròpia porta i novament Chukwueze han ampliat el marcador fins al definitiu 1-5.