Festa europea (5-1)

El Vila-real deixa quasi sentenciada la classificació per a l'Europa League i s'obri una opció de lluitar per la Champions

Els jugadors groguets celebren un dels gols
Els jugadors groguets celebren un dels gols / Domenech Castelló (Efe)
À Punt Esports
Hèctor Salvador @apuntesports
12 de maig 2023 - 17:13 Actualitzat: 26 de juliol 2023 - 10:59

El Vila-real s'ha imbuït de l'esperit de la ciutat, que aquesta setmana celebra les Festes de Sant Pasqual, i ha guanyat l'Ahletic Club amb un festival de gols a La Ceràmica. L'equip groguet s'ha imposat als bascos per 5-1 i ha fet un pas quasi definitiu per a assegurar la participació en l'Europa League la temporada que ve. Fins i tot s'ha permés la llicència de somiar la Champions fins al final, després de l'entropessada de la Reial Societat, que ara queda a cinc punts, quan encara en queden dotze en joc.

El duel ha començat amb algun esglai per al Vila-real, però afortunadament la bona eixida dels bilbaïns no s'ha traduït en gol. En canvi, els groguets han aprofitat pràcticament la primera ocasió de gol per a marcar. Álex Baena, amb un llançament de falta magistral, ha inaugurat el marcador. Poc després, Jackson ha aprofitat les facilitats defensives dels visitants per a ampliar l'avantatge. I quan ja estaven a punt d'arribar al descans, l'Athletic ha retallat distàncies mitjançant Sancet, que no ha desaprofitat un penal innecessari que ha comés Parejo.

El gol no ha fet mal als groguets, que han eixit en la represa decidits a sentenciar el duel. Quan encara no s'havien complit els cinc minuts de la represa, Jackson ha fet el 3-1. I deu minuts després, el partit ha quedat vist per a sentència amb un gol de Paredes en pròpia porta. Baena ha arredonit la festa i les Festes de Sant Pasqual amb el cinqué i definitiu en el minut 90.

Amb aquest triomf, el Vila-real es reafirma en el cinqué lloc i s'acosta a només quatre punts del quart, després d'empatar la Reial Societat contra el Girona. La classificació per a la Champions League encara és possible.