El Vila-real no arranca (1-2)

L'Osasuna, que ha guanyat els quatre partits que ha jugat com a visitant en aquesta Lliga, ha acabat amb la ratxa d'imbatibilitat dels groguets en Lliga

Gerard Moreno es lamenta després del segon gol d'Osasuna
Gerard Moreno es lamenta després del segon gol d'Osasuna / LaLiga

Onze punts en huit partits. Aquest és el pobre bagatge d'un Vila-real que no acaba de carburar en aquest inici de Lliga. Els groguets han perdut 1-2 a la Ceràmica contra l'Osasuna en un partit en què els navarresos han sabut jugar les seues cartes i han aprofitat les errades locals. Gerard Moreno ha tornat a marcar en la tornada als terrenys de joc, però el seu gol no ha servit perquè el seu equip mantinguera la condició d'invicte en la competició domèstica.

L'equip navarrés ha eixit a la Ceràmica amb una defensa de cinc, que ha dificultat que el Vila-real, dominador absolut del partit, trobara espais per a crear perill. El pla d'Arrasate ha funcionat quasi a la perfecció en la primera part: els groguets tenien el monopoli de la pilota, però no aconseguien ni la velocitat ni la profunditat necessària per a trencar les línies dels visitants.

I les coses encara se li han posat millor quan el contestà Lucas Torró, en el minut 26, ha avançat l'Osasuna en la primera ocasió de gol que ha tingut. Poc després, Trigueros ha fet el gol de l'empat, però l'àrbitre l'ha anul·lat en entendre que prèviament hi havia hagut falta al porter visitant, tot i les protestes groguetes, que se n'han anat frustrats al vestidor.

Emery tampoc ho veia gens clar i ha optat per introduir-hi dos canvis només començar la segona part: Coquelin i Pedraza han substituït Capoue i Alberto Moreno. L'aposta li ha eixit bé al tècnic basc, ja que el seu equip s'ha mostrat més vertical i ambiciós. I ha aparegut el de sempre, el que aquesta temporada encara no havia pogut ajudar l'equip en Lliga per una lesió. Gerard Moreno ha aconseguit l'empat després d'una espectacular rematada de volea del català.

El gol ha animat el Vila-real, que ha gaudit dels millors moments en el partit i fins i tot ha pogut completar la remuntada. Però ni Pedraza, que s'ha trobat amb el pal, ni Alcácer, han pogut superar Herrera. I amb el Vila-real totalment bolcat a la recerca del gol del triomf, ha arribat la poalada d'aigua freda. El Chimy Ávila ha aprofitat una errada de Mandi per a tornar a avançar els navarresos i certificar el quart triomf en quatre eixides.