Justícia divina (2-1)

Un gol del Jackson en l'últim segon, espentat per Llaneza des del cel, li dona el triomf als groguets en un partit marcat per la controvertida expulsió de Baena

Albioli Parejo celebren el gol de Jackson
Albioli Parejo celebren el gol de Jackson / La Liga
À Punt Esports
Hèctor Salvador @apuntesports
22 d'octubre 2022 - 22:08 Actualitzat: 23 d'octubre 2022 - 21:43

El Vila-real ha aconseguit una victòria agònica per 2-1 contra l'Almeria que el reenganxa a la lluita per les places europees. Nicolás Jackson, amb un gol en l'última acció del duel i amb l'ajuda des del cel de José Manuel Llaneza, ha donat tres punts d'or als groguets. Prèviament, l'àrbitre ha expulsat Baena per doble groga per alçar-se la camiseta i mostrar un missatge en record del vicepresident en la celebració del gol de l'empat.

L'Almeria ha sorprés amb un inici de partit molt intens, que ha dificultat el joc de l'equip d'Unai Emery. Però la primera gran ocasió l'ha tingut Jackson, que ha obligat Pacheco a lluir-se per a evitar el gol. Amb el pas dels minuts, els andalusos s'han anat trobant més còmodes i fins i tot han aconseguit avançar-se mitjançant Gonzalo Melero a la mitja hora de joc. El gol ha noquejat momentàniament els groguets, que no han sigut capaços de crear perill i se n'han anat als vestidors per davall en el marcador.

El Vila-real ha eixit millor en la represa i Álex Baena ja ha advertit Pacheco en la primera acció. Era el preludi del que vindria. L'andalús ha empatat el partit amb un gol de cap a la treta d'un córner botat per Parejo. En la celebració del gol s'ha alçat la samarreta per damunt del cap per a mostrar un missatge en record de José Manuel Llaneza: "Gràcies per tot, Llaneza". L'àrbitre li ha mostrat la groga i l'ha expulsat, ja que pocs minuts abans n'havia vist una altra per una falta. Ningú no ha entés res. Les protestes s'han succeït, però De Burgos Bengoechea s'ha mostrat inflexible.

L'equip groguet ha hagut d'afrontar els últims 40 minuts amb inferioritat, però la controvertida decisió arbitral l'ha esperonat a la recerca del triomf. El duel s'ha convertit en un monòleg groguet, amb un Jackson inspirat que era un maldecap constant per a la defensa andalusa. La pilota es resistia a entrar, però encara quedava una carta. La que venia directament des del cel. En l'última jugada del partit, Jackson, amb l'ajuda de Llaneza, ha aprofitat una gran assistència de Parejo per a desfermar l'eufòria al Ciutat de València.

La justícia arbitral, sempre qüestionada, ha quedat eclipsada per la justícia divina. Llaneza no podia permetre que l'equip de la seua vida perdera dos punts per un homenatge a la seua persona. L'últim gran servei del vicepresident al seu estimat club.