Victòries del Llevant i el València per a tancar el 2020

Les granota i les blanc i negres van superar el Madrid i l'Eibar per idèntic resultat (4-2).

Les jugadores del València celebren un gol
Les jugadores del València celebren un gol / Twitter: @VCF_Femenino

El Llevant i el València van tancar l'any 2020 amb dues victòries a casa en la Lliga Iberdrola. Les jugadores entrenades per María Pry superaren el Madrid per 4-2 en un partit molt treballat, mentre que l'equip de José López Bargues s'imposava per idèntic marcador a l'Eibar, després de remuntar en la segona part un 1-2.

Primera victòria del València en cinc jornades

El València afrontava la jornada 13 de la Primera Divisió amb l'objectiu de trencar la ratxa negativa de quatre partits sense guanyar contra un Eibar que arrivaba a l'Antonio Puchades amb els mateixos punts que les blanc i negres. No ho van tindre fàcil les de López Vargues, que van haver de capgirar el marcador dues vegades després que les basques s'avançaren 0-1 i 1-2. Però una gran segona part els va valdre per a sumar els tres punts i assentar-se en la zona tranquil·la de la taula.

Els primers minuts del xoc es van caracteritzar per la igualtat, amb un València dominador de la pilota i un Eibar que cada vegada es trobava més còmode amb la pressió. Les basques es van avançar en el minut 12, però les valencianistes van aconseguir empatar en el 26 gràcies a un gol de Salmi. Poc abans del descans l'Eibar s'avançava novament mitjançant Kuki, i amb l'1-2 les futbolistes se'n van anar als vestidors.

En la segona part, el València va eixir decidit a donar-li la volta al marcador i abans de complir els primers 10 minuts de joc, Asun Martínez va posar la igualada en el marcador. L'Eibar va poder tornar a avançar-se però Noelia Gil va salvar un mà a mà, i en la següent jugada va tornar a aparéixer Asun per a culminar la remuntada (3-2, min. 78). Quan el duel ja moria, Ellen Jansen sentenciava el partit amb el quart i definitiu.

El Llevant acaba l'any en quart lloc

El Llevant tanca l'any amb una treballada victòria contra el Madrid CFF (4-2) que els permet situar-se en quarta posició en la Lliga Iberdrola, a només tres punts del segon, el Reial Madrid, però amb un partit menys que les blanques. Sandie Toletti, amb un hat-trick va ser decisiva per a assegurar els tres punts.

En un duel molt igualat entre dos equips que ocupen els primers llocs de la taula, els primers minuts van ser de molta igualtat i de poques ocasions. Però la inspiració de Sandie Toletti va donar a les llevantinistes un avantatge de dos gols gràcies a dos dianes pràcticament consecutives, en els minuts 15 i 18. Però les visitants no van abaixar els braços i només tres minuts després van aconseguir retallar distàncies mitjançant Geyse. Banini va poder tornar a ampliar el marcador per a les granotes, però van ser les madrilenyes les que tornarien a marcar i empatar el partit abans del descans en transformar un penal.

En la represa les jugadores de María Pry van eixir decidides a buscar la victòria i van disposar de bones ocasions per a tornar a avançar-se, però l'encert de la portera rival ho va evitar. A poc a poc, les madrilenyes també es van anar acostant a l'àrea llevantinista, i quan pitjor estaven les granota va arribar el gol de la pitxitxi Esther (minut 74). I dos minuts després, Toletti completava el hat-trick i deixava el partit conclús per a sentència.