L'Eivissa d'Amadeo Salvo, de Preferent a Segona Divisió en només sis anys

L'Amorebieta, amb un dels pressupostos més baixos de Segona B, també jugarà per primera vegada en la categoria de plata del futbol estatal

Els jugadors i cos tècnic de l'Eivissa celebra l'ascens a Segona
Els jugadors i cos tècnic de l'Eivissa celebra l'ascens a Segona / Twitter: @ibizaud

La UE Eivissa ha aconseguit ascendir aquest diumenge a Segona Divisió, l'última fita de l'equip eivissenc en sis anys després de començar la seua aventura futbolística en Regional Preferent.

El 2015, l'empresari valencià i expresident del València CF, Amadeo Salvo, es va fer càrrec de l'equip eivissenc, que va desaparéixer el 2010 per deutes econòmics. Va saldar els 60.000 de deute del club i va recuperar el nom: la Unió Esportiva Eivissa.

Per l'equip eivissenc han passat entrenadors com Juan Ibáñez, Buti, l'alacantí David Porras, Francisco Rufete, Andrés Palop i, l'últim, Juan Carlos Carcedo, que va ser segon entrenador del València durant l'etapa d'Unai Emery.

L'Amorebieta, la victòria del futbol modest

Un club d'un municipi de menys de 20.000 habitants amb 675.000 euros de pressupost, un dels més baixos de la categoria, i que paga un màxim de 1.500 euros al mes els seus jugadors jugarà en Segona Divisió la temporada que ve. Aquesta és l'èpica història de l'Amorebieta, un equip biscaí que ha aconseguit l'ascens a la categoria de plata del futbol estatal per primera vegada en els seus 96 anys d'història.

L'Amorebieta, un club format per jugadors amb altres faenes o que estudien a la Universitat, ha guanyat el màxim favorit a l'ascens, el Badajoz, al seu propi estadi. Els bascos s'han imposat per 0-1 al Nuevo Vivero al millor equip dels 102 que formaven part dels cinc grups de la Segona Divisió B. Un gol d'Iker Bilbao en el minut 21 de partit va ser suficient per a completar la gesta.

Amb un camp de 1.300 espectadors, Urritxe, ara hauran de buscar un nou estadi per a jugar els partits com a local en la categoria de plata, perquè el seu no compleix els requisits exigits. Un oasi en el futbol actual: la victòria del modest.

Els jugadors de l'Amorebieta celebren l'ascens
Els jugadors de l'Amorebieta celebren l'ascens / Jero Morales (Efe)

També et pot interessar

stats