Victòria balsàmica del Villarreal en l'Europe League davant de l'Sporting de Lisboa, per 0 a 1

Amb un gol matiner de Pedraza, guanya a casa de l'Sporting de Lisboa i encarrila l'eliminatòria dels setzens de final de l'Europa League

Chukwueze en el partit contra l'Sporting

L'Europe League continua donant bones notícies al Villareal. L'equip groguet ha fet cinc partits europeus sense encaixar un gol i a Lisboa, en el primer partit oficial contra l'Sporting, els de Javier Calleja han guanyat per 0 a 1, amb gol de Pedraza. Una victòria important que ha de servir per a guanyar en convicció per tal d'eixir de la delicada situació que viuen en la Lliga.

Javier Calleja ha confiat d'entrada en Carlos Bacca, Javi Fuego, Trigueros i Samuel Chukweze i, precisament, ha sigut el nigerià qui ha iniciat la jugada del gol quan el partit no havia fet més que començar. Era el minut 3 quan Chukwueze, amb velocitat, ha entrat dins de l'àrea per a fer una centrada que Pedraza, venint des de darrere, ha aprofitat per a afusellar el porter de l'Sporting de Lisboa.

Amb avantatge en el marcador, el Villareal ha dominat els primers quaranta-cinc minuts sense que la porta defensada per Andrés Fernández passara per massa dificultats. A més, per als locals, el partit encara s'ha complicat més quan en el minut 27 Bruno Gaspar s'ha retirat lesionat.

De la mateixa manera ha arrancat la segona part, amb el Villareal que controlava la situació i Pedraza que ha sigut l'home més determinant de l'encontre. De les seues botes tornava a eixir la primera oportunitat clara després del descans. En el minut 60, una gran jugada personal de Pedraza ha acabat amb un tir creuat que ha eixit fora per ben poc. Minuts abans també ho havia intentat Fornals.

Buscant més domini de la pilota Calleja, en el minut 63, ha menejat la seua banqueta amb l'entrada de Cáseres per Trigueros. L'esglai per als groguets ha vingut en el minut 69, quan Andrés Fernández ha fet la parada de la nit i així ha evitat l'empat. L'Sporting havia fet un pas avant. Es vivien els moments amb més dubtes per part dels groguets. Restaven vint minuts per a acabar l'encontre. Així, en el 75, Rafinha ha rematat un baló al pal després d'una treta des del cantó. El nerviosisme en l'equip de Calleja era manifest.

Estaven fent-se llargs els minuts finals per al Villareal i el respir, quan faltaven 15 minuts, ha vingut amb l'expulsió del número 9 portugués, Acuña. Amb un home més, els de Calleja guanyaven en tranquil·litat i la victòria semblava més prop.

Amb el xiulit final, el Villareal tornava a guanyar 64 dies després i amb el 0 a 1 deixava molt favorable l'eliminatòria de setzens de finals de l'Europa League, al mateix temps que agafava confiança per a dur les bones sensacions viscudes a Europa també en la lliga casolana. Diumenge, a l'estadi de La Ceràmica, arriba el Sevilla.