Victòria balsàmica del València contra el Betis (2-1)

Gameiro i Parejo han anotat els gols en el segon temps.

El jugadors del València celebrant el gol a Mestalla
El jugadors del València celebrant el gol a Mestalla / Kai Försterling (Efe)

Mestalla continua sent un fortí per al València. Victòria dels de Celades contra el Betis per 2 a 1; amb 41 punts s’apropen a Europa. Al coliseu valencianista s’ha parlat més de futbol que del coronavirus. L’entrada al camp no ha sigut de les més fluixes de la temporada: 37.418 espectadors. Arran del desplaçament de la setmana passada a Milà i després que un periodista donara positiu per Covid-19, el València suspenia tots els actes públics de la primera plantilla, també les rodes de premsa i l’homenatge previst a David Villa.

Albert Celades recuperava per a l’onze Paulista, Gayà i el sancionat Maxi. Ell, Torres i Gameiro han acabat tocats. Davall els pals li donava la titularitat a Cillessen. Aquest 29 de febrer, Ferran Torres ha complit 20 anys, i la seua renovació continua estancada. En la banqueta del Betis, estava Feddal, un dels centrals que vol fitxar el València.

Primera part sense gols

La plantilla valencianista demanava des de la gespa el suport de l’afició. Amb la complicitat involuntària de Parejo, el bètic Fekir disposava de la primera ocasió en el minut 11. Però era Gayà qui emocionava la graderia, primer amb una volea que només el pal evitava que es convertirà en gol, i complits els 45 minuts, amb una rematada que posava a prova Joel. El conjunt sevillà reiterava la seua iniciativa atacant i Joaquin, de falta directa, buscava desequilibrar aquest duel de necessitats. Els visitants han reclamat un possible penal de Wass a Borja Iglesias. Maxi i Gameiro, referents de l’atac blanc-i-negre trenaven jugades sense premi final. L’uruguaià es retirava tocat i per ell ha eixit Guedes en el segon temps.

Gameiro i Parejo, autors dels gols en el segon temps

A la represa el Betis seguia buscant el gol. Fekir acovardia els valencianistes amb un rematada al pal i diverses arribades amb perill. Però amb Gonçalo Guedes al camp i inspirat, començaven a passar coses, i al minut 60 Gameiro estrenava el marcador (1-0). És el quint gol en lliga del francés, el primer d’enguany. Rubi feia canvis i entraven Aleñá i Tello per Edgar i Joaquin, que es retirava entre els aplaudiments de la que va ser la seua afició. Celades canviava Gameiro per Txéritxev, i el rus ha pogut sentenciar el partit, però finalment ha sigut Parejo qui ha firmat el segon en el minut 88 (2-0). Sisé gol en lliga del madrileny. El València portava 3 partits sense guanyar, des del matx contra el Celta que no vencien. El Betis fins al final ha cregut que podia i Loren ha retallat distàncies en el temps afegit. El resultat deixa Rubi en la corda fluixa, i el València amb 41 punts en la butxaca que l’apropen a Europa. El pròxim divendres visiten el camp de l’Alabés.