Vicent Moreno, especialista en ascensos

El tècnic valencià ha aconseguit dos ascensos consecutius amb el Mallorca per a portar l'equip de Segona B a Primera en dos anys.

Vicente Moreno saluda el tècnic del Deportivo, José Luis Martí
Vicente Moreno saluda el tècnic del Deportivo, José Luis Martí / Cati Cladera (Efe)

El Mallorca torna sis anys després a la màxima categoria del futbol espanyol de la mà del tècnic de Massanassa, Vicent Moreno. L'entrenador valencià arribà a l'equip de les illes Balears procedent del Nàstic de Tarragona, conjunt amb què va aconseguir un ascens de la categoria de bronze a la divisió de plata i va lluitar per l'ascens a Primera en aquell primer any del debut en segona. No obstant això, l'equip tarragoní va caure en la promoció d'ascens contra l'Ossassuna i no ho va arredonir. Ara, amb el Mallorca, Moreno ha assolit la gesta.

Format en el planter del València, després de jugar al Mestalla i l'Ontinyent. va passar pel Guadix abans de competir durant onze temporades en el Xerez CD, equip on a més es va estrenar a la banqueta. Vicent Moreno passaria després per la Federació de Futbol de la Comunitat Valenciana on va ocupar el lloc de seleccionador sub-18 abans de convertir-se en entrenador del Nàstic de Tarragona.

Amb dos ascensos de 2B a 2A, el tècnic valencià es convertia en l'artífex de l'ascens del Mallorca a Primera aquest cap de setmana, categoria que va perdre el conjunt balear l'any 2013. L'equip vermelló va finalitzar la temporada regular com a cinqué classificat amb 69 punts, però després de superar l'Albacete en la primera ronda, diumenge aconseguia tornar a la màxima categoria eliminant el Deportivo de la Corunya i remuntant un marcador desfavorable de 4 a 2 a favor dels gallecs.

Metòdic, exigent i estudiós del futbol, els seus equips destaquen pel nivell competitiu que mostren, però Moreno, tot i la seua joventut, (complirà 45 anys el pròxim mes d'octubre) és també un estudiós del futbol a qui li agrada motivar els seus jugadors des d'una actitud positiva, destacant el treball psicològic que aporta al vestidor.

Vicent Moreno, que va jugar en Primera Divisió la temporada 2009-2010 amb el Xerez, s'estrenarà ara com a tècnic de la màxima categoria amb el Mallorca la pròxima campanya. Així, quatre tècnics valencians entrenaran en Primera la propera temporada: Fran Escribà en el Celta, Bordalàs en el Getafe i Paco López en el Llevant, acompanyaran Moreno.

També et pot interessar

stats