La viabilitat econòmica del València CF depén de la construcció del nou Mestalla

Es preveu que el club passe per una situació complicada almenys fins que no estiga finalitzada i en funcionament la infraestructura

Nou Mestalla en obres
Nou Mestalla en obres

El València CF ha presentat el balanç de comptes de la temporada 2022-2023. Un balanç que presenta un aspecte millor que el de l'any anterior, però en el qual encara apareixen problemes de viabilitat.

Així, segons ha assegurat el club, aquest presenta unes pèrdues d'1,2 milions d'euros abans d'impostos (7 després d'impostos), fet que destaca considerablement sobre els 44 milions de pèrdues de la 2021-2022.

Respecte dels ingressos, el València ha aconseguit incrementar-los fins als 121 milions, 11 més que en la temporada anterior. Les retribucions es justifiquen per l'augment dels ingressos comercials, dels ingressos per socis i abonats; i per les competicions.

Pel que fa a les despeses, la dada positiva és que han aconseguit reduir-les un 19%, fins als 134 milions d'euros. Una reducció motivada per les amortitzacions de jugadors com Maxi Gómez, Guedes o Cillessen.

El València CF, així, ha assegurat que es preveuen anys difícils. El deute, segons el passiu del balanç de situació és de 335 milions d'euros, que s'ha reduït des dels 375 de la temporada anterior. No obstant això, el club considera primordial continuar reduint deute i esperar a la finalització de la construcció del nou Mestalla per a poder millorar la viabilitat econòmica per tot el que podria suposar. D'una banda, l'augment d'ingressos per l'explotació de l'estadi, però per l'altra, el fet de desfer-se de l'antic Mestalla i les despeses derivades de mantenir dos estadis, com està succeint ara mateix.

35 milions per capitalitzar a Meriton

Des que va arribar al club Peter Lim, el magnat singapurés ha ingressat en el València CF quasi 200 milions d'euros en préstecs en 4 anys diferents. Així, els de l'any 2014, 2015 i 2020 han sigut capitalitzats. No obstant això, els quasi 35 milions de la temporada 2022 no han passat per eixe procés.

El pressupost de 2024 encara serà inferior que el de 2023

Dins d'eixa crisi econòmica per la qual està passant el València CF, el club ha avançat que els pressupostos de l'any 2024 seran, una vegada més, inferiors als d'aquesta temporada 2023. La projecció de pressupostos serà presentada en la pròxima Junta General d'Accionistes del pròxim dia 13 de desembre, l'última tancada a només uns pocs socis en possessió d'un gran nombre d'accions.

Així, el pressupost per venda de jugadors el 2024 serà d'uns 24 milions d'euros, pels 20 que hi havia previstos enguany. Una xifra, els 24 milions, que està pràcticament coberta amb les operacions fetes en el passat mercat d'estiu com les vendes de Yunus Musah o Marcos André, entre d'altres. Per tant, d'ací al 30 de juny, el València CF ja no té la necessitat de fer una gran venda com en altres temporades.

També et pot interessar

stats