La venda del València a Meriton anirà a judici

Un jutge ha admés a tràmit la demanda d'un soci del club i ara haurà de determinar si aquest procés, que va tindre lloc el 2014, va ser legal

El propietari del València CF, Peter Lim
El propietari del València CF, Peter Lim

Nou capítol en el serial Meriton al València CF: la venda del club a la societat de Peter Lim, que va tindre lloc el 2014, anirà a judici. El jutjat de primera instància número 1 de València haurà de determinar, a partir del 21 de setembre, si aquest procés va ser legal després d'haver admés a tràmit la demanda d'un soci del club.

En una entrevista en el programa Línia de fons, Jaime Navarro, l'advocat que porta la demanda, ha dit que el procés es va iniciar el mes de juny i que, després de la vista prèvia que va tindre lloc la setmana passada, el jutge l'ha estimat i troba motius per a escoltar les parts.

Navarro assegura que la venda del club és il·legal perquè no se sap ni el que s'ha comprat ni el que s'ha venut, i, a més, Meriton el va comprar sense cap obligació. "En els documents que han aparegut fins ara no existeix cap relació dels béns que es compren ni el preu que es paga per aquests".

L'advocat ha explicat que la demanda està basada en diversos articles del Codi Civil, que exigeixen que en una compravenda se sàpiga què es ven i a quin preu. També en la llei de transparència i bon govern, que obligava el València, per ser una entitat molt subvencionada públicament, a donar compte del motiu pel qual s'havien refusat les diverses ofertes que havia rebut el club i per què s'havia triat la de Meriton, una qüestió que set anys després encara no se sap. "No s'han complit diferents lleis imperatives en aquesta contractació i, per tant, el contracte és nul de ple dret", ha aclarit.

Navarro ha apuntat que en cas que el jutge determine la nul·litat de la venda, la intenció és que hi haja una administració judicial i que fins i tot Meriton en seria el primer beneficiat, ja que va comprar les accions a més de 60 euros i ara mateix tenen un valor de sis.

Àudio
L'advocat Jaime Navarro, en Línia de fons

També et pot interessar

stats