El VAR s'estrena en el Cotif

El sistema de videoarbitratge ja va ser decisiu en el primer partit de la selecció valenciana.

El Cotif és un dels tornejos internacionals sub-20 més importants del món.
El Cotif és un dels tornejos internacionals sub-20 més importants del món.

Dissabte es va inaugurar a l’Alcúdia una nova edició del Cotif, un dels tornejos internacionals sub-20 més importants del món. En aquesta competició ja van participar, de més joves, molts dels jugadors més importants del futbol actual. Per això, és una cita clau per a molts observadors i entrenadors que busquen promeses. 

A més, enguany, l’edició té una novetat particular: per primera vegada s’hi està aplicant el sistema de videoarbitratge tal com s’utilitzarà en la lliga durant la pròxima temporada. Per això, alguns dels àrbitres espanyols més reconeguts, com Velasco Carballo, supervisen o participen en aquesta edició en què el VAR ja ha sigut decisiu en alguns resultats. 

Un dels exemples més destacats es va produir en el partit inaugural en què la selecció valenciana va jugar contra Qatar. Mateu Lahoz va canviar la seua decisió en revisar les imatges d’una jugada polèmica i, finalment, va assenyalar un penal a favor dels qatarians que es va convertir en l’únic gol del partit.

La selecció de la Comunitat Valenciana competeix en el grup B on participen les seleccions de Marroc, Uruguai, Rússia i Qatar. En el Cotif no sols participaran equips sub-20, també s’està disputant una competició de futbol femení i una altra per a promeses en la qual participen equips de categories aleví, benjamí i prebenjamí.

També et pot interessar

stats