El Valladolid fa més grossa la ferida del Llevant (2-1)

Els granotes juguen tota la segona part en inferioritat per l’expulsió de Vukcevic.

Morales no ha pogut liderar el Llevant, que suma la tercera derrota consecutiva

El Llevant ha sumat la tercera derrota consecutiva en la Lliga en caure per 2-1 al nou estadi José Zorrilla contra el Valladolid, que ha aconseguit la primera victòria lliguera. Tot ha passat en la segona part quan el Llevant, tot i avançar-se en el marcador gràcies al gol de Sergio Postigo, ha vist com els locals capgiraven el marcador en poc més de cinc minuts, amb els gols d’Enes Ünal i de Nacho Martínez. Amb l’1-1, el Llevant s’ha quedat amb un home menys per l’expulsió de Vukcevic, una de les novetats en l’onze de Paco López. Tot i la derrota, i sumar només 1 punt dels últims 15 que s’han disputat, l’equip es troba fora de la zona de descens, això sí, empatat a 4 punts amb el Leganés, el Rayo i l’Osca.

Després del 2-6 a Orriols contra el Sevilla, el Llevant necessitava mantindre la porta a zero. Créixer a partir del concepte defensiu. Per això Paco López ha apostat per la parella de centrals del Villamarín (0-3 contra el Betis, en l’única victòria granota en la Lliga). Han repetit Luna i Pedro López en els laterals i ha debutat Vukcevic en el mig (també previst davant els problemes a l’esquena del mig del camp), i la resta, han sigut els mateixos, inclòs Oier, clau amb les seues parades en la primera part. Important també ha sigut l’actuació del porter basc, molt discutit després de les errades del partit contra el Sevilla.

En l’aspecte ofensiu, poca cosa. Una cavalcada de José Luis Morales, marca de la casa, que Masip ha aconseguit avortar. L’acompanyaven els dos puntes, Borja Mayoral i Roger Martí, però el Comandant ha resolt en solitari la jugada. Ha sigut l'ocasió més clara dels granotes en la primera part que ha acabat amb empat a zero gols. Això sí, esglai en el temps afegit, quan Cop ha batut Oier, però el gol l'ha anul·lat per fora de joc, amb l’ajuda del VAR.

Gols i expulsió de Vukcevic

La segona part no ha tingut res a veure amb el que s’ha vist en la primera. Al minut i mig i a l’eixida d’un córner, Sergio Postigo ha fet el 0 a 1. Doble rematada, la primera l’ha parada Masip, la segona, ha entrat dins la porta dels castellans. Però, el gol no ha arribat a donar al Llevant la tranquil·litat necessària per a fer front a la resta del partit. Tres minuts després, l’exgranota Enes Ünal ha fet el gol de l’empat, de cap, tot i que Cop en la línia podia haver invalidat la jugada en fer la rematada. Després de consultar el VAR, el col·legiat ha donat el gol.

Quatre minuts després, ha arribat l’expulsió de Vukcevic, en el seu primer partit com a titular. Una acció rigorosa, però l’àrbitre ha entés que havia fet una colzada al rival. Dos minuts més tard, el Valladolid ha capgirat el marcador en una extraordinària jugada d’estratègia, que Nacho Martínez ha convertit en gol amb una gran volea des de la frontal de l’àrea. El córner l’ha llançat el valencià Míchel i el lateral dels val·lisolitans ha convertit en gol la jugada.

El Llevant ha volgut reaccionar, però l’expulsió i la remuntada exprés dels castellans, han deixat tocat l’equip. Boateng i Jason, els canvis de Paco López per a intentar el miracle. El Valladolid s’ha dedicat a aguantar el baló i a evitar els espais perquè el Llevant poguera canviar la sort del partit i del marcador.